Gå til sidens hovedinnhold

Redningsselskapet redder stadig flere til sjøs - og menn i 40-årene er blant verstingene

Artikkelen er over 6 år gammel

Mye båtliv kommer med godværet og redningsselskapet har mye å gjøre. Redningsskøyta RS Bergesen har hatt 71 oppdrag de siste to ukene

FROGN: Mannskapet på redningsskøyta Bergesen d.y. har hatt hendene fulle i sommer. Motorhavarier, seilbåter på grunn eller navigasjons- problemer grunnet dårlig utstyr er noen av uhellene som fort kan bli fatale for båtfolket.

Skipsfører Pål Abrahansen på RS Bergesen 152 forteller at ulykkene har en stor sammenheng med en økt fritidsbåtaktivitet under ferien.

– Vi har sett en jevn økning de siste årene over antall ulykker. Så langt i år har Redningsselskapet bistått over 6000 personer, og vi på RS Bergesen bisto 71 personer på to uker. Det er oftest små ubetydelige hendelser, men innimellom er det akutte alvorlige personskader, sier Abrahamsen.

Stort dekningsområde

RS Bergesen har nærmere 1.8 millioner mennesker boende i sitt dekningsområde, og gjør alt de kan for å redde liv.

– Vi sitter sjeldent stille. Sammen med to frivillige korps i Moss og Oslo står vi, i østlandsområdet, for omtrent 1000 aksjoner i året. I tillegg driver vi mye forebyggende arbeid, og ser en tydelig forbedring i sjøvettet etter regelen om båtførerprøven ble innført, forteller skipsføreren.

Han forteller at menn i 40-årene er særlig frekvent i drukningsulykker, og ligger dårlig an ifølge statistikken. Ungdommen derimot, med sin oppdaterte kunnskap, viser gode ferdigheter på sjøen.

Ta viktige forholdsregler

Abrahamsen forteller at det er svært viktig å ta samtlige forholdsregler før man legger ut.

– Det er viktig å planlegge turen. Finn ut hvordan området ser for å unngå og kjøre på grunn eller kjøre seg bort. Det er også viktig at man har med seg nødvendig utstyr som reservedeler til motor, sikkerhetsutstyr godt med klær. Redningsvesten ble nylig påbudt for båter under åtte meter og er noe vi anbefaler å bruke.

Kommentarer til denne saken