Gå til sidens hovedinnhold

Rekordsommer for redningsskøytene – rykket ut 642 ganger

Artikkelen er over 3 år gammel

Skøytene i indre Oslofjord rykket ut på nesten 100 flere oppdrag i år enn i fjor.

OSLOFJORDEN: Tallenes tale er klare: Fra 1. mai til 31. juli rykket redningsskøytene ut 642 ganger i indre Oslofjord. I fjor ble det «bare» 543 oppdrag.

– Antall oppdrag har en klar sammenheng med hvordan tettheten av båter er fordelt langs kysten. Rundt Oslofjorden har det virkelig vært en krevende sommer med mange oppdrag, mens båtfolk i de nordligste fylkene nesten ikke har hatt bruk for oss, sier beredskapssjef Ronny Jåsund-Pedersen i Redningsselskapet i en pressemelding.

I vårt område trafikkerer redningsskøytene «Einar Staff SR» og «Uni Oslofjord» fjorden. Mannskapet melder om en hektisk sommer, hvor de har vært ute både sent og tidlig.

Heldigvis er vi blitt skånet for de verste ulykkene.

– Her i Oslofjorden har vi et kjempebra samarbeid med de andre nødetatene, som gjør at folk sjeldent må vente lenge på hjelp. De mange øvelsene vi har hatt sammen har vist seg å styrke beredskapen i Oslofjorden kraftig, sier Fredrik Hove, som er en del av det frivillige mannskapet, i pressemeldingen.

Redningsskøytene er stasjoner i Oslo og på Oscarsborg. Sistnevnte har hatt 312 oppdrag i sommer, blant annet 45 søk- og redningsoppdrag.

Kommentarer til denne saken