Gå til sidens hovedinnhold

Refleksen kan gi deg falsk trygghet

Skal du ferdes ute i de høstmørke gatene? Da bør du lese dette.

Mange av oss går trolig rundt med reflekser som ikke virker. – Man tenker at refleks er refleks. Det er en falsk trygghet, sier UP-sjef Steven Hasseldal. 15. oktober er refleksens dag.

For at norske forbrukere skal være sikre på at refleksene de kjøper beskytter dem, er det utformet minimumskrav til reflekser.

Falsk trygghet

Steven Hasseldal, sjef i Utrykningspolitiet, mener det er livsviktig å oppdage fotgjengere i tide.

– For bilister er det livsviktig å oppdage fotgjengere så tidlig som mulig slik at man rekker å svinge unna eller redusere farten. Funksjonen med refleks er at de skal ha egenskaper som gjør dem trygge. Jeg tror ikke folk flest tenker over dette, man tenker at refleks er refleks. Det er en falsk trygghet og det er viktig at man sjekker at refleksen er trygg, påpeker Hasseldal.

Les også

50 fornøyde ØB-lesere fikk se Børning 3 en dag før alle andre. Se hvem de heldige var

I 2019 ble seks fotgjengere påkjørt og drept i mørket. Fem av dem var lite synlige i trafikkbildet, ifølge tall fra UP.

Se etter CE-merket

Hvis en refleks er merket med CE skal den i teorien være trygg å bruke. Jacob Mehus, administrerende direktør i Standard Norge, sier at CE-merkede reflekser er de sikre refleksene.

– Hvis refleksen er CE-merket skal den være testet for ulike typer vær og temperatur. Refleksen skal også være testet fra ulike avstander, og den skal tåle å bli vasket. Refleksen følger også kravene fra EU når den har dette merket, sier Mehus.

CE-merket skal følges av et tall som viser hvilke standarder de oppfyller, for refleksprodukter er det EN 13356 eller EN 1150.

Ifølge Schibbye er det mange aktører som forsøker å lure forbrukerne ved å trykke CE-merket på reflekser som ikke følger standardene.

– For å være på den sikre siden bør du alltid se etter et skriv eller en bruksanvisning som følger med refleksen du har kjøpt, sier Schibbye.

Dette kan du enkelt gjøre selv:

  • Heng opp en ny og flere gamle reflekser ved siden av hverandre i øyehøyde og skru av lyset.
  • Ta en lommelykt på nesetippen og lys på refleksene. Dette simulerer opplevelsen en bilfører har. Hvis lyset reflekteres, fungerer refleksen. Reflekteres lyset dårligere på den gamle enn på den nye refleksen, kan du kaste den.
  • Uten refleks er du synlig først på 25-30 meters hold, med refleks er du synlig på 140 meters hold når bilen bruker nærlys. Med fjernlys kan bilføreren se deg på 400 meters avstand.
  • Risikoen for å bli påkjørt i mørket reduseres med 85 prosent.
  • I tettbygd strøk har en bilist som kjører med nærlys i 50 km/t 2 sekunder på å oppdage deg og reagere dersom du ikke bruker refleks. Med refleks har bilisten 10 sekunder til rådighet.

Kommentarer til denne saken