Gå til sidens hovedinnhold

Regjeringen opphever ringtiltakene på Østlandet

Pressekonferanse med helse- og omsorgsminister Bent Høie 16. februar Invitasjon til pressekonferanse tirsdag 16. februar kl. 14.00 med helse- og omsorgsminister Bent Høie. Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet vil også være til stede.

Regjeringen opphever de strenge ekstratiltakene som ble innført i en rekke kommuner på Østlandet i forbindelse med mutantutbruddene i Nordre Follo og Halden.

– Situasjonen i Oslo, Nordre Follo, Halden og de omkringliggende kommunene er nå så oversiktlig at regjeringen har besluttet å avslutte de regionale tiltakene, sa helseminister Bent Høie (H) på regjeringens ukentlige pressekonferanse om koronasituasjonen.

Opphevingen skjer ved midnatt natt til torsdag 18. februar. Dermed blir det opp til kommunene å bestemme tiltaksnivået framover.

-Vi har besluttet å oppheve tiltakene på Østlandet som opphører natt til torsdag. De nåværende tiltakene gjelder til og med 17. februar. Unntaket er Hvaler og Fredrikstad som behøver bedre tid for å fatte lokale vedtak, sier Høie.

Det er Halden, Oslo og Sarpsborg som har hatt de strengeste regjeringspålagte tiltakene, på nivå C. I tillegg har det vært tiltak på nivå D i Asker, Bærum, Fredrikstad, Hvaler, Indre Østfold, Lillestrøm, Lunner, Lørenskog, Moss, Nittedal, Nordre Follo, Rakkestad, Rælingen, Råde, Skiptvet, Våler og Ås. Kommunene var i utgangspunktet plassert i forskjellige ringer (ring 1 og ring 2) i forbindelse med utbruddene, men disse oppheves nå.

Også på Vestlandet er det innført ekstra tiltak i forbindelse med utbruddene i Ulvik og Bergen. Disse ble mandag videreført i én uke.

Du kan lese mer om saken ved å følge denne lenken:

Les også

Lettelser i korona-tiltakene for Follo - regjeringen letter på tiltakene. Nå er det opp til kommunene hva som skjer

233.362 nordmenn har fått første dose av koronavaksinen

233.362 personer er vaksinert med første dose av koronavaksinen i Norge, viser FHIs statistikk tirsdag. 71.418 personer har fått dose to.

Foreløpig har FHI registrert at 775 personer fikk dose én mandag, og 743 personer fikk dose to.

Flest har fått første dose i Viken (50.051) og Oslo (29.525). Færrest av dose en er satt i Troms og Finnmark (10.147) og Møre og Romsdal (11.247). Flest personer har blitt gitt dose to i fylkene Viken (14.611) og Oslo (9.938).

Den første koronavaksinen i Norge ble satt den 27. desember og var produsert av Pfizer og Biontech. 15. januar ble den første dosen av Moderna-vaksinen satt.

Det kan være forsinkelser i registrering av vaksinasjon som fører til at tallene endrer seg over tid.

353 smittet siste døgn

Det siste døgnet er det registrert 353 koronasmittede i Norge. Det er 244 flere enn dagen før og sju flere enn samme dag i forrige uke.

Ved midnatt natt til tirsdag er det registrert 66.854 koronasmittede personer her i landet, viser foreløpige tall fra det nasjonale meldesystemet for smittsomme sykdommer (MSIS).

De siste sju dagene er det registrert til sammen 1.736 nye smittetilfeller i Norge. 3,6 millioner koronatester er til nå utført i landet.

230.985 personer har fått første dose av koronavaksinen, og 70.036 personer har fått dose to. 87 koronapasienter var mandag innlagt på sykehus. Det var to flere enn dagen før.

Til sammen er 593 koronasmittede personer døde i Norge siden mars, viser foreløpige tall. Om pasientene har dødd av eller med covid-19, er ikke alltid mulig å slå fast.

64,1 prosent av alle døde har fylt 80 år. I aldersgruppen under 50 år er det meldt om ni dødsfall i Norge.

113 nye smittede registrert i Oslo

Det er registrert 113 koronasmittede i Oslo siste døgn. Dette er 74 flere enn dagen før og 43 flere enn gjennomsnittet de foregående sju dagene.

Samme dag forrige uke ble det registrert 87 smittetilfeller. Smittetallet det siste døgnet er 43 høyere enn gjennomsnittet de foregående sju dagene, som var på 70 smittede per dag. Det er også 49 høyere enn gjennomsnittet de foregående 14 dagene, som var på 64 smittede per dag.

FHI begynner å se effekten av vaksinering av eldre

Færre innleggelser på sykehus og færre dødsfall gjør at Folkehelseinstituttet (FHI) mener at vi begynner å se effekten av koronavaksinering blant eldre.

– Det vi ser, er at antall innleggelser går ned, og det er jo de eldste som blir syke og havner på sykehus. Det er også der de fleste dødsfallene er, og vi ser færre utbrudd på institusjoner for eldre. Det tror jeg vi kan ta som et klart signal på at vi begynner å se effekten av vaksinen, sier fagdirektør Frode Forland i FHI til VG.

Over 300.000 doser med koronavaksine har blitt delt ut i Norge. Drøyt 230.000 personer har fått første dose, mens drøyt 70.000 har fått begge dosene. Flest vaksinerte er det i Viken, Oslo og Vestland.

Sykehjemsbeboere og utvalgte grupper med helsepersonell har stått først i vaksinekøen. Norge startet vaksineringen 27. desember.

Dette er smitte- og vaksineutviklingen i Follo

Til slutt i denne saken, får du de siste smitte- og vaksinetallene for din kommune. Disse oppdateres døgnet rundt.

Kommentarer til denne saken