Hit reiste folk fra Follo på ferie i 2017

FORSKJELLIGE TYPER: Marte Torp forteller at de har mange forskjellige typer kunder innom hos Ticket i Ski.

FORSKJELLIGE TYPER: Marte Torp forteller at de har mange forskjellige typer kunder innom hos Ticket i Ski. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Her er de mest besøkte reisemålene til folk i Follo i fjor.

DEL

FOLLO: -Det er alltid spennende med en ny sesong og nye destinasjoner. I fjor reiste folk fra Follo mye på ferie til Hellas, Spania og Kroatia. Det er også kommet noen nye favorittsteder slik som Fort Lauderdale i Florida. Folk reiser mye hit på grunn av mulighetene som har blitt lagd, med direkte flyginger, rundreiser og cruise. , forteller Marte Torp, selgeleder hos Ticket i Ski.

Januar og februar er høysesonger for reiseplanlegging. Hos Ticket blir det solgt mange pakkereiser, mest i forbindelse med Fotballturer, men også andre ting slik som OL.

-Noen liker å få planlagt reisen sin fra a til å og det kan vi hjelpe med. Andre ønsker bare en flybillett, og planlegger ferien underveis, sier Marte Torp.

- Hva slags type ferie vil folk ha?

- Aktive ferier har blitt mer populært og vi har sett at folk gjerne velger hoteller med treningssenter, eller feriesteder hvor du har muligheten til å gjøre mange ting, som å padle kajakk, drive med yoga og dykke, sier Marte Torp.

Det er forskjellig hvor folk ønsker å reise om sommer og vinter. Om vinteren er det nærmeste, stabilt varme stedet Gran Canaria og de andre Kanariøyene, derfor er det fristende for folk som savner sol og varme å reise dit. Andre steder som er populære om vinteren er Dubai, Kapp Verde, Thailand og Karibia.

Om sommeren reiser vi fra Follo gjerne i Europa. Land som Hellas, Spania, Frankerriket og Italia er vanlige reisemål. Thailand, er også populært om sommeren på tross av at det da er regntid.

Populært med norsk ferie

- Noe av det vi har sett hos Ticket er at folk gjerne ønsker å reise på ferie i eget land. Det har blitt litt moderne med innlandsferie og mange velger en ferie for å få med seg det Norge har å by på. På Mandag har vi Hurtigrute dag hos Ticket. Det kommer en representant fra Hurtigruten som skal informere om hvor vakkert det kan være å reise i eget land, og hva man kan oppleve. Hurtigruten har også turer til Grønland, forteller Marte Torp.

Mange forskjellige kunder hos Ticket. Vi møter mange forskjellige typer reisende hos Ticket. Ungdommer, førstegangsreisene, par og barnefamilier er helt vanlig at stikker innom. De som reiser for første gang får som regel litt hjelp til å finne trygge steder å feriere på, som er veldig turistvennlig, og som de har hørt om før. Å bruke tjenestene til Ticket kan være en god løsning for folk som ikke har tid til å sammenlikne og bruke mye tid på å lete etter reiser.

- Noen synes også det er vanskelig å vite hvor man skal reise. For eksempel er det flere nye steder som er populære å reise til som Montenegro ogAlbania, og da kan det være fint med litt hjelp, fordi de er relativt nye reisemål, sier Marte Torp.

Her er de mest populære ferielandene for Follo i 2017:

1. Spania, 2. Hellas, 3. Italia, 4. USA, 5. Thailand, 6. Kroatia, 7. Kypros, 8. Portugal, 9. Storbritannia og 10. Tyrkia.

Her er de mest populære reisemålene for Follo i 2017:

1. Gran Canaria, 2. Kreta, 3. Tenerife, 4. Mallorca, 5. Roma, 6. Rhodos, 7. Bangkok, 8. Larnaca, 9. Split og 10. Lanzarote.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken