ÅS: – I tillegg til at det blir mye liv og røre med mange folk begge dagene, har vi fått på plass et variert program som vi tror vil gi gode øyeblikk for de besøkende både lørdag og søndag, sier Smak Ås-koordinator i Ås kommune, Madeleine Solheim Johnsen til ØB.

Smak Ås er Norges eneste mat- og teknologifestival med et fokus på bærekraftig utvikling. Målet er å formidle kunnskap om kortreist mat og hvordan teknologi kan være med å gjøre matproduksjonen i Norge enda mer bærekraftig i fremtiden.

Lørdag blir det stort marked og underholdning i Ås sentrum, søndag er det familiedag på Vitenparken i Ås, med lun kaféstemning og mange ulike aktiviteter.

– Vi har rekordmange utstillere i år, faktisk nærmere 40, med lokale forhandlere, produsenter og håndverkere. Blant annet selger Ås landbrukslag potetene fra Søråsjordet, som de tok opp med elever fra Brønnerud tidligere i høst.

– Så kommer Dyster Gård med den populære Dysterburgeren, Juels Hagebruk og Birøkt kommer med honning fra rett borte i gata. Rett og slett mange spennende utstillere med gode produkter, mener Madeleine Solheim Johnsen.

Smak Ås arrangeres av Ås kommune i samarbeid med universitetet NMBU, Vitenparken, Ås landbrukslag, og Nofima. Det lokale næringslivet, lag og foreninger, er viktige samarbeidspartnere.

Lurer du på hvordan det har vært der tidligere? Sjekk disse artiklene:

Bildeserie

Sjekk hvem som trosset gråværet og kom på SmakÅsJul: – Teo (4) fikk se bier på nært hold

Hit skal du

Du trenger kanskje et kart for å komme deg dit i helga? Vær så god.