Gå til sidens hovedinnhold

Tilskudd til 154 tros- og livssynssamfunn i Ås

Artikkelen er over 5 år gammel

Med 543 medlemmer er Human Etisk Forbund det største tros- og livssynssamfunnene som er registrert i Ås.

ÅS: Tros – og livssynssamfunn som står utenfor Den norske kirke, får årlig statlig tilskudd for antall registrerte medlemmer.

I Ås er det 154 tros- og livssynssamfunn som har fått godkjent tilskudd for inne- værende år. Størst av disse er Human Etisk Forbund som er registrert med 543 medlemmer.

Deretter kommer Brunstad Christian Church med 503 medlemmer og Oslo Katolske Bispedømme med 340 medlemmer.

LES OGSÅ: Utålmodige utbyggere i Ski

Fra vårt naboland i øst, Sverige, er 96 personer med adresse i Ås medlemmer av Svenska Kyrkan i Norge. Også Island er representert i Ås kommune.

I alt 44 medlemmer fra Sag-øya er medlemmer i Den islandske evangeliske-lutherske menighet i Norge. Fra Finland er 16 personer registrert som medlemmer i Den finländska evangelisk-lutherska i Norge.

Mange mindre samfunn

Innvandringen fra Asia har ført med seg flere samfunn. Det som har de fleste medlemmene og får det største tilskuddet er Muslimsk kultursenter i Ski som har 71 medlemmer bosatt i Ås.

Badar Islamsk Kultur Senter har 57 medlemmer, Albansk Islamsk Kultursenter har 51 medlemmer, mens Det albanske kultur og tros- samfunn i Norge har 14 medlemmer bosatt i Ås.

Buddhistforbundet har registrert 43 medlemmer, mens Det vietnamesiske buddhist & kultursenter i Østfold har 23 medlemmer fra Ås.

LES OGSÅ: Oppegård-menn dømt for rasistisk vold - felt av festbilder med hakekors og nazihilsener 

Hellige Olga menighet i Den russiske ortodokse kirke har 24 medlemmer, mens Det serbiske ortodokse kirkesamfunn i Norge ved Vasilije Ostroski menighet har registrert 23 medlemmer.

Jehovas vitner har 25 medlemmer, mens Pinsemenigheten Evangelisesalen Ås har 17 medlemmer. Pinsekirken Salen Ski har 11 medlemmer fra Ås, Pinse- kirken Kolbotn åtte og Pinsekirken Nesodden ett medlem.

I alt er det 52 samfunn som kun har bare ett medlem i Ås og får støtte for dette ene medlemmet.

Kommentarer til denne saken