Gå til sidens hovedinnhold

Ski-mann (20) tiltalt for å ha låst kjæresten inne og truet henne på livet

Artikkelen er over 5 år gammel

SKI: Tirsdag starter rettssaken mot en 20 år gammel mann fra Ski. Follo tingrett har satt av to dager til å behandle de alvorlige anklagene han er tiltalt for.

Sparket, slått og bitt

Ifølge tiltalen kommer retten til å få høre en rystende beretning om et kjærligshetsforhold mellom to unge mennesker som gikk helt galt.

- Ikke noe kan stoppe meg i å se deg. Dersom jeg ikke kan ha deg, skal ingen andre få deg, skal han ha sagt gjentatte ganger.

Den nå 20 år gamle mannen skal ha slått, bitt, sparket og dratt henne etter håret ved en rekke anledninger.

Truet med å ødelegge livet hennes

Han skal ha truet med å drepe henne, brenne ned huset hun bor i, slå ned faren hennes med en hammer og på andre måter ødelegge livet hennes. Flere ganger skal han ha holdt en kniv eller et glasskår opp mot halsen hennes og på den måten understreket at han ville gjøre alvor av truslene.

Svingte inn mot autovernet

Det alvorligste punktet i tiltalen gjelder frihetsberøvelse. Våren 2014 fikk han henne inn i bilen sin sent en kveld. Deretter kjørte han fra Oslo til Ski.

For å hindre at den unge jenta kom seg ut av bilen, skal han ha stengt dørene ved hjelp av sentrallåsen, holdt så høy hastighet og kjørt så tett opp mot autovernet at hun ikke våget å åpne døra.

Låste jenta inne på soverommet

Under kjøreturen skal han ha truet med å drepe dem begge. Underveis tok han fra henne mobiltelefonen slik at hun ikke fikk ringt etter hjelp.

Da de kom fram til stedet han bor i Ski, tvang han henne inn på soverommet, låste døra og la seg til å sove med nøkkelen i lomma. Senere tvang han henne inn i bilen igjen og kjørte henne tilbake til Oslo.

Prøvde å dra i håndbrekket

Det samme gjentok seg et par måneder senere, ifølge tiltalen. Under den ville ferden fra Oslo til Ski ba hun ham flere ganger om å stoppe bilen og prøvde å tvinge ham til å stoppe ved å dra i håndbrekket.

Truet med å drepe hundene hennes

Forholdet mellom de to tok slutt, og den unge mannen fra Ski ble ilagt forbud mot å ta kontakt med sin eks-kjæreste. Det skal ikke ha stoppet ham.

En lørdag i mars 2015 fikk han henne til å komme hjem til seg ved å true med å drepe hundene hennes. Deretter slo han henne og tvang henne inn i bilen før han kjørte henne til en skogsbilvei i Hebekkskogen.

Flere av vennene hennes fikk høre at de skulle holde seg unna henne, ellers ville de få bank.

Kommentarer til denne saken