Tiltalt for vold og trusler mot sin gamle mor - politiadvokaten ber om forbud mot at sønnen skal ta kontakt

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

SKI: Statsadvokaten i Oslo har allerede varslet at det kan komme til å bli lagt ned kontaktforbud når rettssaken mot en mann i 40-årene fra Ski starter i Follo tingrett onsdag. Ski-mannen er tiltalt for vold og trusler mot sin nå 68 år gamle mor. Gjennom fem år skal hun ha levd med sin voldelige sønn før det gikk så langt at politiet ble tilkalt og avdekket hva hun hadde vært gjennom.

- En idiot uten hjerne

Ifølge tiltalen skal Ski-mannen truet med å drepe sin mor, kalt henne hore og en idiot uten hjerne, ødelagt og kastet inventar rundt i deres felles hjem, slått henne i hodet og kastet ting etter henne. Ved et tilfelle skal moren ha gjemt seg under et bord for ikke å bli truffet.

- Du skulle ha vært død for 40 år siden, skal han ha skreket til sin mor.

Nektet å sette sprøyte på sønnen

I begynnelsen av juli år tok volden og truslene av. Det toppet seg da hun nektet å sette en sprøyte i halsen hans. Moren skal ha gjemt seg på soverommet og skjøvet en kommode foran døren for å hindre at han kom etter henne.

- Hvis du kommer levende fra dette, skal sønnen ha skreket mens han slo hull i døren med en planke.

Forulempet politibetjenter

Samme dag ble han pågrepet hjemme. I forbindelse med pågripelsen og innbringelsen skal han ha spyttet på to av politibetjentene og skjelt dem ut.

Også en annen politibetjent skal, ifølge tiltalen, ha fått gjennomgå da mannen ble plassert på glattcelle.

Rettssaken starter onsdag. Det er satt av to dager i Follo tingrett til å behandle den omfattende tiltalen. Advokat Trond Dyvik er oppnevnt som forsvarer for Ski-mannen.

Artikkeltags