Gå til sidens hovedinnhold

Elever fra Roald Amundsen vgs. vant «Den store lærerjakten»

Artikkelen er over 6 år gammel

Å presentere læreren som en superhelt i hverdagen var et sjakktrekk for tre elever fra Roald Amundsen vgs.

OPPEGÅRD: «Til høsten trengs det 200 nye lærere til de videregående skolene i Akershus. «Den store lærerjakten» er en kampanje i regi av Akershus fylkeskommune for å trekke til seg gode søkere. Elevene på medier og kommunikasjon ble utfordret til å lage en idé til en radioreklamesnutt som kan være med på å rekruttere lærere til skolene i Akershus. Elevene på Roald Amundsen videregående skole tok utfordringen på strak arm. Og vant.

– De lagde først en idé til reklame og skrev et manus. Så de vant med manuset sitt, forteller lektor Christina Svien, som er faglærer med medier og kommunikasjon på Roald Amundsen vgs.

Premien: Å få komme til et profesjonelt studio med lydteknikere i Oslo og spille inn radioreklamen. Fra og med i dag og to uker fremover kan du høre reklamesnutten som elevene på Roald Amundsen har laget, på kanalene Radio Metro og The Beat.
Det var lærer Christina Svien som fikk elevene med på konkurransen.

– Jeg tenkte at dette var en god måte for elevene å løse et konkret oppgave. Det ville være en god læreprosess for dem, i tillegg til at det ville være artig om de vant og fikk bidraget sitt sendt på radioen.

Best av seks skoler

Utgangspunktet for radiorekIamen var «hvilken forskjell kan en god lærer gjøre for dere i Akershus-skolen?». I alt 30 elever fra seks ulike skoler i Akershus sendte inn bidrag.

Tre bidrag ble plukket ut som vinnere. Mikkel Sørensen, Hanna Vaadal og Erik Heitmann står bak radioreklamen fra Roald Amundsen videregående skole som vant.

– Juryen er enige om at elevene fra Roald Amundsen videregående skole har utvist stor kreativitet i urformingen av både idé og manus. Budskapet om at lærere er hverdagens superhelter treffer midt i blinken til kampanjens budskap, og vi håper at denne radioreklamen vil inspirere flere lærere til å søke jobb i Akershus-skolene til høsten.

Kommentarer til denne saken