Gå til sidens hovedinnhold

Russen kom til dekket bord

Skoleledelsen stiller med frokost til russen

Artikkelen er over 5 år gammel

– Utrolig digg! Veldig bra å ha en skole- ledelse som bryr seg, mener Aleksander K. Sund.

SOFIEMYR: Skoleledelsen på Roald Amundsen videregående skole har vært ekstra tidlig oppe de to siste ukene. Fra klokken 07.45 stiller rektor Elisabeth Edding sammen med sine hjelpere med ferdig dekket frokostbord til russen.
Slitne russekropper forsyner seg av juice, brød, godt pålegg og frukt.

– Vi vil at elevene skal være opplagte når de kommer til første time, og det er ikke tvil om at et godt morgenmåltid kan bidra til det. Det er hyggelig at elevene setter pris på gesten fra skolens side. Jeg synes det er viktig at vi kan ha det hyggelig med hverandre. Ikke koster det mye heller. Dette ser jeg på som en god investering, sier Edding.

Helsesøster Thea Karine Malde, trekker frem at frokosten gir dem en fin anledning til å prate med ungdommen.

– Det er ikke alltid at russen oppsøker oss med sine spørsmål. Her får vi et innblikk i hva de har bedrevet det siste døgnet, og kan komme med «voksenråd», der det skulle trenges.

Se video fra russefrokosten:

Russen jubler for tiltaket.

– Frokosten viser at ledelsen har en forståelse for at vi er russ og derfor er litt mer sliten en vanlig på morgenen. Det blir litt sene kvelder og da hjelper det med frokost, sier Kathrine Gulla.

Årets russ har fått mye pepper både fra politiet på Twitter og i media. Mange mener årets avgangskull støyer og forsøpler mer enn tidligere kull.

– Dette kullet startet planleggingen veldig tidlig. At det skal være verre en tidligere kull, tror jeg ikke noe på. Det står på i tre uker. Det synes jeg folk må tåle. Om ti år er det sikkert vi som klager på russen, smiler Aleksander K. Sund.

Russepresident Cedric Lynne skyter inn at russen også bidrar på en konstruktiv måte i samfunnet.

– En av bussen sendt 7400 kroner til Kirkens Nødhjelp og de 170 russene på skolen gikk rundt med bøsser og samlet inn penger til «Krafttak mot kreft» i mars i år. Vi fikk inn over 30 000 kroner, sier han.
 

Kommentarer til denne saken