Robert Mood ny president i Røde Kors

NY PRESIDENT: Robert Mood fra Kolbotn er valgt til president i Norges Røde Kors.

NY PRESIDENT: Robert Mood fra Kolbotn er valgt til president i Norges Røde Kors. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Under helgens landsmøte i Røde Kors i Haugesund ble Robert Mood fra Kolbotn valgt til ny president etter Sven Mollekleiv.

DEL

HAUGESUND: Denne helgen var det landsmøte i Norges Røde Kors. Etter ni år som president, valgte Sven Mollekleiv å gå av.

Kolbotnbeboer Robert Mood ble valgt til ny president på landsmøtet.

Mood har en lang karriere bak seg i forsvaret. Han startet sin karriere ved Befalsskolen i 1977, og gikk i fjor av med pensjon som generalløytnant.

Han har også lang erfaring fra internasjonale konflikter. I januar 2009 utnevnte FNs generalsekretær Ban Ki-moon generalmajor Mood til ny sjef for United Nations Truce Supervision Organization UNTSO). Han var UNTSO-sjef til 2011 med ansvar for observatører på Golan-høyden og Sør-Libanon samt regional dialog med militære og politiske ledere.

Tre år senere bisto han Kofi Annans arbeid som FN og Den arabiske ligas spesialutsending til Syria i forbindelse med konflikten der. Mood ble da sjef for observatørstyrken UNSMIS frem til juli 2012. Da eskalerte volden til et nivå som gjorde det meget vanskelig å utføre oppgavene.

I statsråd 24. januar 2014 ble Mood utnevnt til generalløytnant og sjef for Den norske militærmisjonen i Brussel (NATO). Robert Mood gikk av med pensjon fra Forsvaret 1. august 2016.

– Ypperste

Det er Moods kunnskap og erfaring fra Forsvaret, hans gode forståelse for humanitært arbeid og internasjonale erfaring som valgkomiteen la vekt på da de presenterte ham som Røde Kors sin neste president.

Selv var han både ydmyk og glad for utnevnelsen.

– Jeg takker ydmykt for tilliten landsmøtet har gitt meg. Jeg vil bli Norges Røde Kors sin president fordi jeg er overbevist om at frivillig innsats for å avdekke, hindre og lindre nød er noe av det fineste og viktigste vi har. Innsatsen de frivillige i Røde Kors legger ned er viktig for å styrke lokalsamfunnene. Jeg håper å bidra med erfaringene fra inn- og utland for å for å videreutvikle Norges Røde Kors og være en ambassadør for alle våre frivillige, sa den nyvalgte presidenten etter at han var valgt.

Robert Mood får med seg to visepresidenter i Hanne-Marie Heggdal og Morten Støldal det neste året.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken