SKI/KRÅKSTAD: Kurset pågikk fra fredag til søndag. Diverse realistiske utrykninger har satt sitt preg på Follo, med Kråkstad skole som base.

– Gratulerer med et flott opplegg, sa Mood til arrangørene.

Kolbotn-mannen har rukket å bli varm i trøya etter et halvt år som president i Norges Røde Kors.

– Nå har jeg besøkt 10-12 distrikter. Alt jeg hører fra øverste politiske hold, fylkespolitikere, lokale ordførere og politimestre, er hvor uvurderlig viktig frivilligheten er som komplement til de profesjonelle blålystjenestene, sier Robert Mood mens vi rykker ut fra Kråkstad til Hebekkskogen.

Der har en kvinne «falt» og «skadet seg», sannsynligvis alvorlig. Presidenten fulgte med, og tok også i et tak med båren.

SE FLERE BILDER:

Bildeserie

Presidenten besøkte Røde Kors-øvelse

 

– Viktig å ta vare på

Han understreker at frivillig arbeid står sterkt i Norge, og eksisterer i en helt annen grad enn i andre land.

– Frivilligheten er noe av det sterkeste vi har i dette fellesskapet som er så viktig å ta vare på. Det er ikke bare det dere driver med her eller det vi står for i Norges Røde Kors. Du har Norsk Folkehjelp, Redd Barna og alle de andre. Og så har du fotballforeldrene, korpsforeldrene og masse forskjellig, sier Robert Mood.

LES OGSÅ: Robert Mood ny president i Røde Kors

80 personer i sving

Trafikkulykker, sykdom og ulykker har gitt realistisk trening gjennom helgen. 80 røde korsere har vært i sving, deltakere, veiledere og markører fra hele Akershus, Oslo, Østfold og Oppland.

– Dette er den åttende og siste kurshelgen og eksamen for de 22 deltakerne. Så det er blitt noen hundre timer undervisning og litt hjemmeoppgaver. De er nå godkjent som Røde Kors ambulansepersonell på beredskapsambulanse. I tillegg er det en teoretisk eksamen senere, sier kursleder Christian Ødegård.

Journalisten er selv aktiv i Ski Røde Kors.

LES OGSÅ: Generalen som ble president