LANGHUS: – Vi har fått tilbakemelding fra Sunrise Medical om at de vil sponse oss med 10.000 kroner. Det er mye penger for oss, sier Laila Horgen i Follo HK rullestolhåndball.

Det er det samme firmaet forbundet kjøpte de nye stolene sine av for en tid tilbake.

– Vi synes det er kjempebra. Det har ikke vært lett å skaffe sponsorer, og vi har ikke noe stort apparat heller, så det var veldig hyggelig, sier Horgen.

Da rullestolhåndballen til Follo HK startet for noen år siden, arvet de noen brukte stoler.

– De første vi fikk var ganske gamle og dårlig utformet for den typen idrett vi driver her. Derfor fikk vi aksept av forbundet til å kjøpe noen nye rullestoler, og de er vi kjempefornøyde med, sier Laila Horgen.

Vil nå ut til flere

Nå er samarbeidet utvidet med driftsstøtte.

– Vi får se hvordan vi kan klare å utvikle det samarbeidet videre fremover, legger hun til.

På lørdagens trening hadde de to journalistikkstudenter på treningen i Langhushallen. De skal lage en YouTube-film for å promotere rullestolhåndballen. Det er plass til flere utøvere, og Follo HK håper å gjøre tilbudet bedre kjent.

– Det er en eksamensoppgave de skal levere. Hvis den blir bra, er det noe vi kan få lov til å dele med flere, og det blir gøy, sier Laila Horgen.

Godt oppmøte

Oppmøtet var bra på treningen, og det var stor innsats i kampen. Forsterkninger fra A-laget var også på plass.

Oskar Olafsson har fortsatt som trener for rullestollaget også etter at han har gitt seg som spiller selv i Follo HK.

– Det er vi veldig glade for. Han har fått stor tillit i spillergruppa. De er fornøyde med ham som trener og han synes dette er et bra tiltak, så han ville gjerne fortsette hvis vi syntes det var greit. Og det gjorde vi jo, sier Laila Horgen.

Selv med et hektisk student- og håndballiv reiser han til Langhushallen på trening hver lørdag klokken 12.00. Susanne Utgård og Synnøve Horgen er assistenttrenere, men var opptatt med NM-spill i helgen.

Lyst på EM-tur

Før jul i fjor hadde rullestolgjengen en stor opplevelse under Wheelchair Handball Nations' Tournament i Østerrike. Forhåpentligvis får landslaget, med base i Follo HK-spillere, et nytt oppdrag utenriks i årets turnering.

– Det skal arrangeres europamesterskap i rullestolhåndball i Sverige, parallelt med det vanlige håndball-EM for kvinner. Utfordringen for oss er at man har endret litt på reglene. Det er kun lov til å ha én funksjonsfrisk med på laget, ellers må du være reelt funksjonshemmet. Vi har litt ymse av skader og funksjonshemninger på vårt lag, så jeg er litt usikker på om vi klarer å stille et lag. Jeg håper det og har en dialog med forbundet. Så er spørsmålet om vi kan få litt dispensasjon. Det er også satt strengere krav til alder. Det er 16-årsgrense. Vi har en på 14 år som var med i Østerrike. Det skal vi nok klare å få til. Så vi krysser fingrene. Vi har fryktelig lyst til å være med, sier Laila Horgen.

Eneste norske lag

Turneringen spilles i Sölvesborg.

– Utfordringen ennå er at vi er det eneste laget. Vi skulle så gjerne hatt flere lag. Da kunne vi hatt litt flere å velge blant og hatt et reelt landslag. Vi skulle gjerne hatt noen vi kunne hatt kamper mot ellers også, ikke bare én gang i året, sier Horgen.

En tanke er å få til et samarbeid med rullestolbasketen.

– Vi kunne hatt samlinger eller gjort noen aktiviteter sammen innimellom for å tilby flere muligheter, sier hun.