Gå til sidens hovedinnhold

Knallstemning på landstreffet i Stavanger

Artikkelen er over 3 år gammel

ØB har skrevet mye om støyende russ i russebusser den siste tiden. Ikke alle er med på den trenden. Det finnes flere vandreruss i Follo. Follo-russen forteller om hvordan det var å være på landstreff i helgen.

FOLLO/ÅLGÅRD: For 32. gang ble Landstreffet arrangert i Ålgård, like utenfor Stavanger. I helgen var det også landstreff på Lillehammer.

– Helgen har vært utrolig bra, og jeg har kost meg masse. Det har vært god stemning hele veien, forteller Kim Andre Ziener, som er russepresident på Ås videregående skole.

Fredag var første dag, og da var for mange det store høydepunktet en konsert med Karpe Diem. Den kritikerroste og svært populære hip-hop-duoen fra Oslo spiller kun én konsert i Norge i år.

– Det var til og med en tilfeldig russ fra mengden som fikk være med opp på scenen og både synge og rappe, skriver Ziener i en tekstmelding til ØB.

Magdi Omar Ytreeide Abdelmagiud, den ene halvdelen av duoen, hoppet til og med ned fra scenen, hvor han begynte å danse med russen.

Lørdag var Ziener og vennene hans på den tradisjonsrike konserten med Postgirobygget. Tilfeldighetene ville ha det til at sola gløttet frem da sommerklassikeren «En solskinnsdag» ble spilt. De rundet av lørdagen med konsert med Macklemore, en amerikansk rapper.

Vandreruss

I forkant av treffet snakket ØB med en gjeng vandreruss, som altså ikke er med på en bil eller buss. Bare ved Roald Amundsen videregående skole, er det tre grupper med vandreruss. Til sammen 32 avgangselever ved skolen i Oppegård, har valgt en russetid uten buss. Russepresident Tuva Ottesen Sigurdssøn ved Roald Amundsen videregående skole, er en av de 32 vandreruss ved skolen.

– Vi har valgt å fokusere mer på skolen. Er du med på russebuss, vil det nødvendigvis ta mye mer tid. Ikke minst det å «rulle» hele natten, sa Sigurdssøn til ØB fredag.

– Vi vurderte en van i en kort periode, men falt ned på at vandreruss er bedre, fortsetter hun.

All vandreruss har egen hettegenser merket med «Inthemis 2018", noe som betyr det motsatte av lov og orden. Themis er betydningen av en gresk gudinne for lov og orden. In betyr motsatt.

– Vi er dermed opprørere. Veldig mange lærere, medelever og foreldre, ser på oss som om vi aldri gjør noe tull. Derfor ble det Themis. Og ettersom vi i gjengen har bestemt oss for å være litt mer rebeller, ble navnet Inthemis 2018, sier Sigurdssøn.

– Hva er det mest gale du har gjort?

– Hehe, jeg har jo vært oppe til både to og tre på natta, men klarer samtidig å fokusere på det som er viktigst til syvende og sist. Nemlig avslutningen av 13 års skolearbeid, sier russepresidenten.

To av de syv i gjengen til russepresidenten drikker ikke alkohol.

– Er du en av dem?

– Nei, svarer hun lattermild.

Det å stå på utsiden av russebuss trenden, har ikke bydd på store problemer for vandrerussen.

– Vi har jo fått noen kommentarer om at vi burde bli med på en buss, men samtidig respekterer de valget vårt, sier hun.

Nå er blant annet gjengen til russepresidenten på vei, i buss, til treff i Stavanger. Der vil de møte flere tusen andre russ. Valget av transportmiddel til Stavanger, var ganske enkel. Arrangøren av russetreffet har tilbud om miljøbillett. Det vil si buss t/r Stavanger, inklusiv inngangsbillett til selve arrangementet. Det er satt opp mange busser fra Oslo. En av disse er fylt opp med elever ved Oppegård-skolen.

Kommentarer til denne saken