Gå til sidens hovedinnhold

Russ innlagt med hjernehinnebetennelse

Artikkelen er over 6 år gammel

En skoleelev er innlagt på sykehuset i Drammen med hjernehinnebetennelse. Tilstanden er ifølge kommuneoverlegen alvorlig.

DRAMMEN: Det bekrefter daglig leder for legevakta i Drammen, Per Magne Mikaelsen, overfor dt.no.

– Hjernehinnebetennelse er en potensiell dødelig sykdom, og vi oppfordrer alle som kan ha vært i kontakt med vedkommende om å være oppmerksomme, sier Mikaelsen.

Han forteller at det i løpet av de siste timene har kommet mange bekymrede russ og pårørende til legevakta.

LES OGSÅ: -Skjerp dere russ 2015! oppfordrer Follo-politiet

– Disse vil bli undersøkt og vurdert med tanke på behandling. Det er snakk om ti-tolv stykker som har vært innom her så langt, sier legevaktsjefen.

Behandling

I en pressemelding tirsdag skriver legevakta at alle som har vært i nærkontakt med vedkommende, skal ha forebyggende antibiotikabehandling.

– Med nærkontakt menes de som har drukket av samme glass/flaske eller kysset. Husstandsmedlemmer skal også behandles, skriver legevakta.

Mikaelsen sier til dt.no at hjernehinnebetennelse er en svært smittsom sykdom, men at det så langt ikke er påvist noen videre smitte.

– Vi vet ikke hvordan personen har blitt smittet enda, sier han.

SE VIDEO: Storfornøyd russ på årets Follokåring

Vedkommende som er innlagt har fått stadfestet diagnosen gjennom laboratorietester.

Symptomer

Symptomer på hjernehinnebetennelse er høy feber, medtatt allmenntilstand, omtåket bevissthet, hodepine, nakke- og ryggstivhet, kvalme, brekninger, lysskyhet og kramper.

– Får du noen av disse symptomene, eller er i tvil, så anbefaler vi at du tar kontakt med legevakta for å få avklart situasjonen, oppfordrer Mikaelsen.

Ukjent type

Kommuneoverlege i Øvre- og Nedre Eiker, Einar Braathen, sier til dt.no at de enda ikke vet hvilken type hjernehinnebetennelse personen er smittet av.

– Vi starter med forebyggende behandling av nærmeste familie og de som har vært tett på vedkommende de to siste ukene. Også blir neste skritt å finne ut hva slags type hjernehinnebetennelse det er, samt finne ut om russen bør vaksineres.

LES OGSÅ: God stemning på Follo-kåringen, tross mye venting

Han opplyser at russen i drammensområdet har vært flinke til å vaksinere seg i år, men at det fortsatt er en del som ikke har gjort det.

– Legevaktene og fastlegene i Buskerud er varslet. De er obs på sykdommen, sier Braathen.

Kommentarer til denne saken