Jobber for å redde årets russetreff

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Over 5.000 billetter er allerede solgt til russetreffet på Fredriksten festning i april. Og nå jobber Halden kommune hardt for å hindre at arrangementet forsvinner fra Halden.

DEL

HALDEN: Ny håndheving av regler for alkoholservering på offentlig sted rammer det populære russetreffet på Fredriksten festning i år.

Arrangørene har fått beskjed av Politidistrikt Øst at russen ikke får lov til å ta med egen alkoholholdig drikke inn på festivalområdet. Slik de har fått lov til tidligere år, og som er tillatt på andre konkurrerende russetreff utenfor politidistrikt Øst, som Tryvann og Lillehammer.

Halden kommune reagerer kraftig på forskjellsbehandlingen. For et par dager siden sendte de et brev til Politidirektoratet der de uttrykte sin misnøye over den ulike praksisen fra et politidistrikt til et annet. Nå har de også kontaktet Helsedirektoratet (Se brevet under).

– Av hensyn til vårens arrangementer anmodes direktoratet om en snarlig sentral rettledning slik at man får like, ytre rammevilkår for slike arrangementer fra og med denne våren, skriver rådmann Roar Vevelstad og jurist Sven Stranger på vegne av Halden kommune, ifølge Halden Arbeiderblad.

I går var Stranger til stede på et møte på Gardermoen sammen med andre arrangørkommuner og representanter fra politidistriktene Øst, Oslo og Lillehammer.

Det var Helsedirektoratet som kalte inn til møtet og temaet alkohol på russetreff ble omhyggelig diskutert.

Til Halden Arbeiderblad forteller Sven Stranger at politiet både i Oslo og på Lillehammer ga signaler om at de ikke hadde noen planer om å innføre reglene som Øst politidistrikt har bestemt seg for.

– Kommunen ser argumentene for å innstrammingen som politidistrikt Øst har gjort, problemet er forskjellsbehandlingen. Vi er opptatt av det blir like rammevilkår for alle, sier Stranger til Halden Arbeiderblad.

Artikkeltags