Russen holdt naboer våkne til halv tre om natten

NB! Modellklarert til redaksjonell bruk
Oslo  20100504.
Hvert år feirer titusner av avgangselever ved videregående skoler i Norge russetiden. Det blir stadig mer populært med store russebusser, egne russeklær og vill festing. Vi fulgte en russebuss fra Oslo-området en natt. 
Foto: Kyrre Lien / Scanpix

NB! Modellklarert til redaksjonell bruk Oslo 20100504. Hvert år feirer titusner av avgangselever ved videregående skoler i Norge russetiden. Det blir stadig mer populært med store russebusser, egne russeklær og vill festing. Vi fulgte en russebuss fra Oslo-området en natt. Foto: Kyrre Lien / Scanpix Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Er du ikke abonnent ennå? Prøv ØB+ og papiravisen i fire uker for kun 99 kroner

SKI: Natt til onsdag tok operasjonssentralen ved Follo politistasjon imot klager fra mange steder i Follo fra beboere som fikk nattesøvnen forstyrret av årets russ.

– Vi har vært i området ved Tyrigrava, ved Nygård i Ås, ved videregående skole på Sofiemyr og vi har vært på Skorkeberg i Drøbak. Fra midnatt og frem til klokken halv tre har vi fått inn klager på støy. Russen tar opp mye av vår kapasitet nattestid, opplyser operasjonsleder Elisabeth Mjøsund i Øst politidistrikt Follo til ØB.

Både ved Shell-stasjonen på Kolbotn og ved Tyrigrava påtraff politipatruljene russ som ble bedt om å dempe musikken. Russen ved Tyrigrava fikk dessuten pålegg om å plukke opp søppel etter seg før de ble bortvist fra stedet.

Les også: Russebuss hadde 25 passasjerer mer enn tillatt

Onsdag kveld er det Russens dag på Tusenfryd.

- Da settes det inn ekstra ressurser fra politiets side. Vi har et godt samarbeid med Tusenfryd, og det bruker normalt å gå greit, påpeker operasjonslederen.

 

Artikkeltags