Her har elevene undervisning med en OL-vinner

Medaljevinner i OL, Stig Andre Berge viste barna noen smarte brytetriks.

Medaljevinner i OL, Stig Andre Berge viste barna noen smarte brytetriks.

Artikkelen er over 3 år gammel

På Rustad skole i Ås har det blitt en vane at foreldrene overtar undervisningen én dag i året. Fredag fikk de uventet hjelp fra en medaljevinner i OL.

DEL

ÅS: Bryteren Stig Andre Berge var Norges eneste individuelle medaljevinner i OL i Rio og han ble kåret til Årets forbilde under Idrettsgallaen på NRK.

Ikke så rart, mener Christian Hem, som selv har to barn på skolen.

– Interessen for bryting har vokst veldig etter Stig Andre`s OL-bronse. Det er helt fantastisk at han stiller opp her i dag. Han lever absolutt opp til prisen som Årets forbilde, mener Hem, som tidligere har vært en del av brytelandslaget.

Får masse energi av barna

Foreldreovertagelse ved Rustad skole i regi av FAU. Dette er åttende året på rad dette arrangeres. Foreldre på hvert trinn har laget en plan for undervisningen denne dagen.

Henrig Børresen måler muskler med Berge. Han synes OL-medaljen passer perfekt rundt halsen.

Henrig Børresen måler muskler med Berge. Han synes OL-medaljen passer perfekt rundt halsen.

– Dette er viktig for meg personlig og for idretten. Jeg kunne ikke si nei da jeg ble spurt. Jeg får masse energi av barna, og det er viktig å gi dem litt tilbake, smiler Berge.

Selv startet han med bryting da han var tre år. Etter at han begynte på barneskolen tapte han ikke en eneste brytekamp før han ble senior.

– Det er viktig å oppleve å tape også. Det er en viktig lærdom, noe jeg fikk erfare da jeg gikk på mitt første tapp. Det var en skikkelig smell, for å si det sånn.

Barna synes også dagen er givende.

– Dette er veldig gøy, mye bedre enn å ha matte. Det er deilig med variasjon fra vanlig skole, jubler en storfornøyd Sanne Ødegård Engen.

En litt annerledes skoledag

Sanne Ødegård Engen steker flatbrød.

Sanne Ødegård Engen steker flatbrød.

Elevene har hatt stort utvalg av nye «øvelser» på timeplan denne dagen. De har blant annet kunne delta i tegnspråk, baking av flatbrød, fotografering til minnebok om skolen, førstehjelp i ambulanse, fri «dekorering» av et gammelt klasserom, kjemi og rebus.

Nestleder Cathrine Strømø i FAU er imponert over at så mange foreldre tar seg fri fra jobb, slik at lærene får tilført en ekstra kompetansehevingsdag.

– Jeg synes dette er helt fantastisk. Det viser et stort engasjement blant foreldrene, mener Strømø.

Ungt entreprenørskap har vært med på foreldreundervisningen i alle de åtte årene. Camille Sanchez underviser barna i europas resursbruk.

Ungt entreprenørskap har vært med på foreldreundervisningen i alle de åtte årene. Camille Sanchez underviser barna i europas resursbruk. Foto:

– Denne dagen en gave til skolen og lærerne som får mulighet til en ekstra kompetansehevingsdag. I år blir det et arbeidsseminar med tittelen, «Klasseledelse» med lærer og spesialpedagog, skriver rektor Gro Lundgård i informasjonsskrivet til de foresatte ved skolen.

Skolens erfaringer har vist at dette er en dag elevene opplever mye og lærer mye. Og foreldre som har bidratt ved tidligere overtagelser har fått verdifull innsikt i skolens liv.

Artikkeltags