Ruter oppfordrer: – Unngå å reise hvis du kan

REISERÅD: Ikke gå ombord før du vet at det er plass, er ett av reiserådene fra Ruter.

REISERÅD: Ikke gå ombord før du vet at det er plass, er ett av reiserådene fra Ruter.

Ruter ber de reisende om ikke å benytte seg av kollektivtransport så fremt det ikke er helt nødvendig. Du skal heller ikke gå ombord buss, tog eller båt til øyene før du har forsikret seg om at det er plass med god avstand.

DEL

OSLO: De ansatte i kollektivtrafikken gjør alt de kan for å holde hjulene i gang. I en pressemelding ber Ruter deg om å ikke reise kollektivt med mindre du virkelig må, og ikke for å komme deg ut på tur,

– Vi håper å unngå økt pågang i kollektivtrafikken til helgen. Det er fullt forståelig at folk har behov for å komme seg ut, men vår viktigste oppgave nå er å frakte alle dem som har behov for å reise med oss til og fra jobb. Vi håper derfor at alle vil følge denne oppfordringen, og lar være å reise unødig, sier administrerende direktør i Ruter Bernt Reitan Jenssen i pressemeldingen.

Å reise kollektivt utenom rush for å komme deg til butikken eller apoteket dersom du ikke kan gå eller sykle er selvsagt greit, men husk da på å holde avstand til andre. For å få luft eller mosjon, er sykkeltur eller gåtur et godt alternativ.

LES OGSÅ: Vy ber alle reisende holde en meters avstand – Ruter dropper kontantbetaling ombord

Ruters nye reiseråd

Ruter har oppdatert sine reiseråd, for å tydeliggjøre betydningen av myndighetenes utvidede og skjerpede retningslinjer. Reiserådene gjelder syv dager i uken, hele døgnet.

* Ikke reis hvis du ikke må - bruk sykkel eller gå hvis du har mulighet.

* Vis hensyn og hold anbefalt avstand.

* Ikke gå om bord hvis du ikke kan holde anbefalt avstand– vent på neste buss/trikk/T-bane/båt

* Reis utenom rushtid hvis du kan.

* Dersom du er syk eller kan være smittet, skal du ikke reise kollektivt.

* Følg alle anbefalinger fra myndighetene.

Ikke gå om bord før du vet det er plass

– Vi opplever at folk har lyttet til de reiserådene vi har gitt til nå. Det har vært en kraftig nedgang i antall passasjerer etter at skolene stengte og anbefalinger om hjemmekontor og reiseråd ble gitt. I løpet av de siste to ukene har det vært en nedgang på 74 prosent i antall påstigninger i kollektivtrafikken i Ruters område. Det vitner om at folk flest følger myndighetenes restriksjoner og tar hensyn til hverandre, sier Reitan Jenssen i pressemeldingen.

Det som er viktig, er at de som må reise, fordeler seg på de transportmidlene som er tilgjengelig. Ruter har satt inn ekstra busser på enkelte avganger i rushtiden, og vil fortsette å gjøre det ved behov. De linjene som kjører til sykehus og andre samfunnskritiske målpunkt, blir prioritert.

Tiltak som Ruter innfører i helgen:

Mandag 23. mars ble antall avganger i kollektivtilbudet redusert med 15 prosent. Det ble gjort for å sikre et robust tilbud over tid, og redusere belastningen på førerne. Ruter følger trafikkavviklingen tett, og gjør daglig en vurdering av kapasitetsbehovet, og setter inn ekstra busser dersom det trengs.

LES OGSÅ: Nå endres Ruters rutetilbud - endringene trer i kraft mandag

* Ruter stiller med en operativ uteleder i helgen som vil følge trafikkbildet, og iverksette ekstra busser dersom det oppstår behov for det.

* Ruter stiller med vektere på sentrale holdeplasser der det er forventet mange reisende, i forbindelse med endrede reisebehov i helgen. Deres oppgave er å sørge for at folk venter på neste buss eller trikk dersom det er mange passasjerer om bord fra før.

* Ruter har innført begrensning på maksimalt 30 passasjerer på øybåten for å sikre at anbefalt avstandsregel blir overholdt.

* Ruter stiller med vektere på Rådhusbrygge 4, der øybåten går fra for å sikre at maksantallet overholdes og at det overholdes nødvendig avstand i køen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken