Dette bør du huske på når du skal ta tog eller buss på 17. mai

Artikkelen er over 1 år gammel

Det kan være lurt å planlegge litt ektra godt dersom du skal kjøre tog eller buss på nasjonaldagen. Derfor deler ØB noen gode reisetips med deg for 17. mai.

DEL

Selv om det er nasjonaldagsfeiring, er det likevel busser, tog og andre kollektive fremkomstmidler i drift. Riktignok er rutene noe forandret, så det kan være lurt å holde seg løpende oppdatert på eventuelle ruteendringer.

Dette kan du blant annet gjøre via Ruters reiseplanlegger.

- Planlegg godt

Det generelle rådet for deg som ønsker å ta kollektivtrafikk den 17. mai, er likevel å beregne god tid og planlegge godt.

- Det er mange som skal ut å reise denne dagen, og vi anbefaler reisende å beregne god tid for å rekke det man skal. Det er også lurt å bruke reiseplanleggeren denne dagen, noen av bussene og trikkene vil kjøre alternative traseer, spesielt i Oslo, der deler av sentrum stenges for buss og trikk på grunn av barnetoget, opplyser pressevakt i Ruter Knut-Martin Løken.

Dette gjelder dog ikke bare i hovedstaden, men også for en rekke ruter i andre områder, deriblant i Oppegård.

Husk også familierabatten 17. mai! Er du over 18 år og reiser med gyldig billett, kan du ta med inntil fire barn under 16 år gratis.

Husk også å sjekke Ruters Reiseguide for å kunne planlegge din utfart kollektivt på nasjonaldagen. Den finner du her

Gode, kollektive 17. mai-reisetips

  • Kjøp billett på forhånd. Da sparer du ombordtillegget og alle kommer raskere fram. Vi anbefaler at du kjøper billett med RuterBillett-appen da det kan bli lange køer ved billettautomatene. Husk også familierabatten, da kan du ta med inntil fire barn under 16 år gratis når du reiser med billett til voksenpris.
  • Beregn god tid. Det er mange som skal ut å reise denne dagen, i tillegg til at det enkelte steder går barnetog i buss- og trikketraseene som kan føre til forsinkelser. 
  • Unngå Nationaltheatret stasjon. Kapasiteten på Nationaltheatret stasjon er begrenset. For å unngå trengsel oppfordrer vi derfor til, i samarbeid med politiet, å bruke Stortinget eller Jernbanetorget samt avtale møteplass andre steder enn i området rundt Nationaltheatret. De største avvikene på nasjonaldagen skyldes at barnetoget krysser traséene flere steder.
  • Merk at nattbussene kun går natt til 17. mai og ikke natt til 18. mai.

Husk å sjekke ut programmet for 17. mai:

Ski

Oppegård

Ås

Frogn

Artikkeltags