De tidligere eierne Orkla (40 prosent), Thon Holding (40 prosent) og Østfold Energi (20 prosent) har inngått en avtale med investeringsselskapet Jotunfjell Partners om salg av Rygge Sivile Lufthavn, melder Jotunfjell i en pressemelding tirsdag kveld.

Målet for den nye eieren er å få på plass ny drift av lufthavnen. De tar sikte på oppstart i 2018 eller 2019.

– Vi har drevet taxfree-salg og annen handelsvirksomhet på flere flyplasser, vi kjenner flyplassen på Rygge godt og har et mål om ny flyplassdrift. Gjennom dialog med RSL om deres forsøk på videre drift har vi lært at det er mye som skal klaffe og det vil ta tid å etablere et forsvarlig trafikkgrunnlag. Kanskje blir det oppstart i 2018, men det godt mulig at det ikke skjer før 2019, sier Kristoffer Olsen i Jotunfjell Partners AS.

Håkon Mageli i Orkla sier til NRK at han er glad for at RSL har fått nye eiere.

Sent i mars skrev Moss Avis at salgsprosessen rundt flyplassen var godt i gang. Jotunfjell Partners drev tidligere tax-free-butikken på Rygge. Investeringsselskapet ble lansert som kjøper 29. mars.

– Selskapet ønsker i utgangspunktet både å eie og å drive flyplassen. Det pågår en dialog, ikke forhandlinger, med aktører rundt flyplassen. Vi har begynt å se på muligheten for ny drift, og akkurat nå er vi i regnemodus. Det regnes på om det er interessant å få til ny drift på Rygge, sa Geir Arne Drangeid i First House, som nå er talsperson for Jotunfjell Partners, til Moss Avis den gang.

Kjenner Rygge godt

– Vi har drevet taxfree-salg og annen handelsvirksomhet på flere flyplasser, vi kjenner flyplassen på Rygge godt og har et mål om ny flyplassdrift. Gjennom dialog med RSL om deres forsøk på videre drift har vi lært at det er mye som skal klaffe og det vil ta tid å etablere et forsvarlig trafikkgrunnlag. Kanskje blir det oppstart i 2018, men det godt mulig at det ikke skjer før 2019, sier Kristoffer Olsen i Jotunfjell Partners AS i en pressemelding.

Espen Ettre, Roel Huinink og Alf Reidar Fjeld er blant de som går inn i styret.

Ettre har jobbet lenge på Gardermoen, Huinink på Schipol i Amsterdam, og Fjeld som direktør på Torp.