Samarbeidsavtalen gir eiendomsskatt i Ås

ENIGHET: Arbeiderpartiet, Senterpartiet, Miljøpartiet de Grønne, Sosialistisk Venstreparti, Venstre, Rødt og Kristelig Folkeparti har blitt enige om å samarbeide. Innsender av dette innlegget har sterke meninger om dette.

ENIGHET: Arbeiderpartiet, Senterpartiet, Miljøpartiet de Grønne, Sosialistisk Venstreparti, Venstre, Rødt og Kristelig Folkeparti har blitt enige om å samarbeide. Innsender av dette innlegget har sterke meninger om dette.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Samarbeidsavtalen mellom Arbeiderpartiet, Kristelig folkeparti, Miljøpartiet de grønne, Senterpartiet, Sosialistisk Venstreparti, Venstre og Rødt inneholder mye god lokalpolitikk. Alle deltagende partier har fått med noen hjertesaker. Nå er det bare å vente på prioriteringene og gjennomføringen.

Eiendomsskatt på bolig var et aktuelt tema før valget. Arbeiderpartiet var klare: Eiendomsskatt på boliger er ikke aktuelt i kommende periode.

Interessant er det derfor å lese hva partiene ønsker i forbindelse med de årlige budsjettbehandlingene:

«Partiene skal bestille at rådmannen utarbeider et budsjettforslag med og et uten eiendomsskatt på bolig. Alternativet med eiendomsskatt skal ha et høyt bunnfradrag, og brukes til å betjene kommunens gjeld.»

Er det noen som er i tvil om at konklusjonen vil bli at det er «nødvendig» å innføre denne beskatningen for å dekke opp for alle de løftene disse partiene har i programmene? Arbeiderpartiets støtte er en forutsetning for å få flertall, da både Høyre og Fremskrittspartiet har programfestet at de går imot eiendomsskatt. Uten at Arbeiderpartiet på forhånd har gitt klarsignal for at de kan gå for en slik skatt, vil de vel ikke belaste rådmannen med dette betydelige ekstraarbeidet?

Så lenge varte altså Arbeiderpartiets løfte.

Når eiendomsskatt begrunnes med at det skal brukes til å betjene kommunens gjeld, er det tåkeprat og et forsøk på å få det til å se penere ut.

Budsjettering gjøres jo slik at lovpålagte tjenester, andre kommunalt vedtatte igangværende tjenester og prosjekter og betjening av gjeld dekkes inn først. Deretter kommer evt alle ønskelistene om nye og forsterkede tiltak. Hvis eiendomsskatt innføres, er det derfor for å finansiere tiltak fra disse ønskelistene og ikke for å betjene gjelda.

Slik går det når man gifter seg med en haug utgiftspartier.

Jan H Martinsen, Ås

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken