Gå til sidens hovedinnhold

– Bilistene bryr seg ikke om forbudtskiltingen

Artikkelen er over 4 år gammel

Svein Ernst Gerhardsen er lei av trafikkforseelser i Kolbotn sentrum.

OPPEGÅRD: Flere veier i Kolbotn sentrum er merket med innkjøring forbudt. Likevel ser Svein Ernst Gerhardsen stadig bilister som overser trafikkskiltingen.

– Det er arrogante bilister som ikke bryr seg om forbudtskiltingen, og det er en uting for oss som bor i Kolbotn sentrum. Vi kan jo bare ta bort skiltene dersom de ikke har noen hensikt, mener han.

Gerhardsen ser ofte bilister som passerer bussinnsnevringen ved Kolbotn stasjon, hvor biler kjører frem til togstasjonen, og tilbake samme vei. Det samme skjer på Solbråtanveien og forbi Theodor Hansens vei, som også er skiltet med "Forbudt for motorvogn".

Han mener at de som kjører på dette veistykket, kjører til og fra garasjen i Kolben senter.

Ønsker flere kontroller

Her overtrås kjøring skiltet med "Gang- og Sykkelvei" og "Gågate", og det skal gi gebyrer på 4100 og 5350 kroner.

– På gågata kjører biler frem og tilbake hele tiden. Folk vet at de kjører mot forbud, men de bryr seg ikke før de får bot. Det er synd at ingen kan kontrollere av og til, og fokusere på de som bryter trafikkreglene.

Gerhardsen mener at det også er mange som parkerer på gang- og sykkelveien på samme vei, men at kommunen har vært flink til å bøtelegge feilparkeringene.

Les også

Skjønner du dette skiltet?

Politiets myndighet

Per Kristiansen, som er assisterende virksomhetsleder for Ute-avdelingen i Oppegård Kommune, setter pris på at Gerhardsen engasjerer seg og at han setter fokus på problemet.

– Oppegård kommune sjekker feilparkeringer i området, men det er politiets myndighet å bøtelegge bilister som kjører feil. Vi er klar over problemet, og for to år siden kontaktet vi politiet. Før hadde politiet hyppigere kontroll, men det har ikke vært så mye i det siste, sier han.

Les også

Fikk 4200 kroner i bot for å svinge feil vei i Ski

 

Roser engasjement

– Vi prøver så godt vi kan å være der det er problemområder, men det er mange veier å følge med på, og det går på ressurser. Det er positivt at folk ringer. Vi prioriterer trafikk, men kan ikke være overalt til enhver tid, sier Finn Håvard Aas, operasjonsleder i Follo politidistrikt.

Kommentarer til denne saken