Flere avganger og beredskapsbusser når dieselforbudet trer i kraft

HIT, MEN IKKE SÅ MYE LENGER: Et kommunalt forbud mot dieselbiler trer i kraft tirsdag morgen. Her fra Vinterbro-krysset hvor E6 og E8 møtes i Ås kommune.

HIT, MEN IKKE SÅ MYE LENGER: Et kommunalt forbud mot dieselbiler trer i kraft tirsdag morgen. Her fra Vinterbro-krysset hvor E6 og E8 møtes i Ås kommune. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Ruter forventer flere passasjerer tirsdag.

DEL

OSLO: Klokken 06.00 tirsdag morgen trer forbudet mot dielsebiler i kraft i Oslo. Tiltaket er satt i verk av byrådet (Arbeiderpartiet, Sosialistisk Venstreparti og Miljøpartiet De Grønne) på grunn av høy luftforuensing.

Dermed forventer transportselskapet Ruter en økning i antall reisende på deres kollektivtilbud på buss og trikk i Oslo og Akershus.

I utgangspunktet tror Ruter at rushtidskapasiteten skal ta unna det som kommer, opplyser de i en pressemelding sendt ut mandag ettermiddag.

– Vi har noe ledig kapasitet i systemet, og for å få utnyttet den kapasiteten best mulig, oppfordrer vi alle som kan reise før eller etter den travleste rushtiden, til å gjøre det eller ta hjemmekontor, uttaler kommunikasjonssjef Gro Janborg i Ruter i pressemeldingen.

Hun skisserer følgende ekstratiltak:

* Assistansebusser når Ruter får melding om frakjøringer på grunn av fulle busser.

* Ekspressbussene stopper på lokale busser, hvis det blir mange reisende.

* Ekstrabusser som kjører innom innfartsparkeringene på Vinterbro og Tusenfryd.

* Beredskapsbusser sentralt plassert som kan settes inn ved behov.

Dette har Ruter erfart tidligere

Ved tidligere stenginger, som da Smestadtunnelen på Ring 3 ble rehabilitert, erfarte Ruter at trafikkavviklingen gikk greit.

– Folk fulgte oppfordringen vi gikk ut med i forkant, slik at de valgte alternative reisemåter og at ikke alle reiste på samme tid, skriver Janborg.

Pendlerparkeringene på Tusenfryd og Vinterbro har til sammen 500 plasser. De har ikke vært fullstappet tidligere, slik Østlandets Blad har omtalt ved flere anledninger.

Under togstreiken høsten 2016 var de derimot nesten fulle.

Disse veiene er åpne tirsdag

Dieselforbudet gjelder kun på kommunale veier. Flere av de viktigste innfartsårene til Oslo er derimot riksveier, som kontrolleres av staten. De er ikke omfattet av forbudet. Det er fullt mulig å kjøre gjennom hovedstaden med dieselbil.

Disse veistrekningene i Oslo er åpne for dieselbiler:

* Deler av Ring 1. Skilting hvor det er forbud.

* Ring 3 fra Ryen og til Lysaker.

* E6 fra Klemetsrud til Karihaugen.

* E18 fra Fiskevollen til Lysaker.

* Riksvei 4 Trondheimsveien fra Sinsen til Skillebekk.

* Riksvei 163 Østre Aker vei fra Økern til Høybråten.

* Riksvei 190 fra Alna til Sørenga.

Les mer om trafikk og motor:

Artikkeltags