Til helgen blir det nok en gang togstans og masse støy i Ski

Vane: Støyende arbeid på Ski stasjon.

Vane: Støyende arbeid på Ski stasjon. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Helgekosen blir overskygget i Ski.

DEL

SKI: I helgen økes anleggsaktiviteten rundt Ski stasjon betydelig, noe som nok en gang fører til mer støy for beboerne i Ski sentrum.

– I høst fortsetter anleggsviksomheten i Ski. Det blir dessverre en del støy, sier kommunikasjonsrådgiver og nabokontakt Jacob Kielland Haug i Jernbaneverket til Østlandets Blad.

Jernbaneverket skal jobbe med både dagens spor og den fremtidige stasjonen som står ferdig i 2021.

Arbeid langs skinnene

Arbeidet med jernbanebroen i sentrum fortsetter. Den har Jernbaneverket lovet at i hvert fall skal være ferdig innen nyttår. I tillegg skal broen som krysser jernbanen ved Roås gård fjernes. Der er det blitt satt opp en kulvert.

I tillegg vil Ski stasjon bli en støysone av det til nå vanlige slaget. Spuntplater blir satt ned langsmed skinnene mellom jernbanebroen og Kapelldammen.

Spuntingen skal foregå på dagtid på hverdagene. Det skal den også gjøre utover i måneden. I slutten av oktober skal det også gjennomføres mye sputing. Da skal det foregå på kveldstid, men ikke senere enn klokken elleve, lover Jernbaneverket i en pressemelding.

Togstans

I tillegg det omfattende arbeidet blir det buss for tog i helgen som kommer, mellom klokken to natt til lørdag og klokken etter søndag ettermiddag.

Les mer fra ØBs dekning av Østfoldbanen:

Erstatningsbussene vil trafikkere hele Østfoldbanen gjennom Follo. Reisende til Ski, Langhus, Vevelstad og Greverud bruker buss til og fra Brynseng. Resten av stasjonen inn til Oslo er henvist til Ruters busstilbud.

Det blir direktebuss til Ås for de som tar mossetoget. Den tar turen videre sydover fra Ås.

De reisende som vanligvis tar toget til Mysen, kjører buss direkte til Kråkstad.

Sjekk ut detaljene på NSBs nettsider.

 

Artikkeltags