SKI: I forbindelse med byggingen av Follobanen til Ski skal det bygges en ny vei- og gangbro over jernbanen der Kirkeveien møter Nordbyveien.

Klokken ti på morgenen på fredag stenger all trafikk over broen frem til klokken fire natt til mandag, skriver Jernbaneverket i en pressemelding fredag ettermiddag.

Når broen åpner igjen vil det kun være mulig å gå kjøre over den. De gående henvises til gangbroen over stasjonen ved Skeidar-bygget.

– Jernbaneverket beklager ulempene som anleggsarbeidet vil medføre, men vi gleder oss til å tilby den nye Follobanen og et nytt, moderne kollektivknutepunkt i Ski, skriver Jernbaneverket i pressemeldingen.

Jernbaneverket vil ikke kommentere saken ytterligere overfor ØB før i begynnelsen av neste uke.

Påskekos

Den virkelige moroa starter ikke før i påsken. Palmesøndag er i år 20. mars.

Da starter selve rivingen av broa. Det arbeidet varer frem til høsten i år, opplyser Jernbaneverket.

Les mer om byggingen av både Follobanen og Ski stasjon:

De oppgir ikke noe nærmere tidspunkt.

Ta frem hørselvernet

Neste måned starter også arbeidet med spunting på Ski stasjon. Da settes store stålplater ned i jorden slik at jordmasser ikke skal forflytte seg.

– Men kvelds- og nattarbeid blir i perioder nødvendig. Det aller mest støyende arbeidet blir i forbindelse med spunting, som det blir masse av, og i forbindelse med sprengning, som er en annen type støy, forklarte miljørådgiver Sigrun Tytlandsvik da Jernbaneverket holdt åpent møte i Ski for to uker siden.

Ski sentrum ligger på ei gryte av blåleire. For å stabilisere løsmassene mens byggearbeidet pågår, blir det satt ned støttekonstruksjoner. Det høres godt når disse bankes ned i bakken.

Praktverket ferdig

Sent i 2021 skal Follobanen stå ferdig. Det nye dobbeltsporet fra Oslo S til Ski betegnes som Norges største samferdselsprosjekt noensinne.

Store deler av den 22 kilometer lange strekningen vil gå i tunnel.

Visste du det blir storinnrykk av én folkegruppe til Follo under byggingen av jernbanestrekningen? ØB anbefaler denne saken: Spanjolene kommer med Follobanen