Gå til sidens hovedinnhold

Flere ukers ventetid for å få refundert togbilletten din fra streiken

Artikkelen er over 4 år gammel

Flere tusen saker hos NSB knyttet til streiken

FOLLO: Lokførerstreiken er over, men etterspillet vil vare i flere uker fremover. De som ble berørt av den kan nemlig få billettene sine refundert av NSB.

De har ikke noen konkrete tall på hvor mange reisende på Østfoldbanen som har søkt om refusjon på grunn av streiken, men pressekontakt Gina Scholz opplyser til Østlandets Blad at det er snakk om flere tusen. Andre banestrekningen, som Bergensbanen, var også berørt av den nesten én måned lange streiken.

– Det er litt vanskelig å gi et ordentlig tall, men det er klart at mange av dem er knyttet til Østfoldbanen, sier Scholz.

Den estimerte ventetiden på behandlingen er mellom fire og seks uker.

Dette skrev vi om streiken:

Disse får igjen

Pressevakten at alle som har fått sin billett berørt av streiken, skal få igjen penger for denne. Men selvsagt kun for den perioden det er blitt berørt. Hvis du kjøpte nytt månedskort på streikens siste dag, får du ikke igjen penger for hele kortet.

Scholz viser til transportreglementet til NSB for vilkårene for refusjonen. En person som har brukt sin Ruter-billett til å ta bussen innover, vil ikke få refundert billetten for denne dagen.

Her finner du NSBs reisevilkår

Kom til enighet

Lokførerstreiken startet 29. september etter at det ble brudd mellom partene LO Stat og Spekter dagen før. Det var medlemmer av Norsk Lokomotivmannsforbund i NSB og godsselskapet CargoNet som ble tatt ut i streik. På det meste var 126 av rundt 1500 lokførere tatt ut i streik. Det var tatt ut flest førere i Moss, Ski og Lillestrøm.

Streiken rammet de reisende på Østfoldbanen kraftig. Ingen lokaltog ble kjørt, og regiontogene stoppet ikke mellom Rygge i Østfold og Oslo. 27. oktober. 30. oktober ble streiken endelig avsluttet, til glede for de over 20.000 reisende på Østfoldbanen.

 

Kommentarer til denne saken