Sara gikk glipp av avtale i Oslo på grunn av togstreik: – Det var jeg ikke klar over

OBS!: At det var streik og alle togene sto, var ikke Sara Malmberg klar over.

OBS!: At det var streik og alle togene sto, var ikke Sara Malmberg klar over. Foto:

At ansatte på både gods- og persontog gikk ut i en to timers politisk streik torsdag klokken 12, var det ikke alle som hadde fått med seg.

DEL

SKI: Det er fagforeningene Norsk Lokomotivmannsforbund og Norsk Jernbaneforbund som har vedtatt politisk streik torsdag 10. oktober. Det betyr at all togtrafikk, både person- og godstog, i hele landet stopper denne dagen mellom klokken 12.00 og 14.00.

Ifølge Bane Nor skjer streiken som en protest mot innføringen av EUs fjerde jernbanepakke.

Sara Malmberg hadde en avtale i Oslo og møtte opp på Ski stasjon for å ta første toget nordover. Der står det klart og tydelig at alle tog er innstilt i perioden 12 – 14 torsdag.

LES OGSÅ: Politisk streik rammer togtrafikken i dag

Hadde ikke fått med seg nyheten

– Det var jeg ikke klar over. Den nyheten har jeg ikke fått med meg. Jeg leser stort sett utenlandske medier, men selvfølgelig også noe lokalt og nasjonalt, men dette var nytt for meg, sier Malmberg.

Hun hadde en klokkeavtale som nå enten går i vasken, eller blir kraftig utsatt.

– Jeg må ta bussen innover og håpe det ordner seg, sier hun.

Da ØB forklarer årsaken til den politiske streiken, viser Malmberg med hele seg at det er noe hun har full forståelse for.

Malmberg er veldig alene på stasjonen torsdag ettermiddag, noe også ansatt ved Narvesen-kiosken, David Ashuri har merket.

– Det har vært to personer som ønsket togbillett, men ellers har det vært fryktelig stille, sier han da ØB tar en tur innom.

Ifølge Norsk Jernbaneforbund er de klare for å trappe opp streiken om nødvendig.

«Vi forventer å bli hørt av en regjering og et storting som hevder at de vil ha en fungerende moderne jernbane. Torsdag 31. oktober vil vi om nødvendig trappe opp ved å stoppe togene mellom klokka 14.00 og 16.00», skriver de på sine nettsider.

Artikkeltags