Satt ned prisen på stabbur i Ski med 800.000 kroner: – Ingen verdens ting å sammenligne med

SATT NED: Det gamle stabburet har vært på markedet i nesten ett år. Nå er prisen kraftig justert.

SATT NED: Det gamle stabburet har vært på markedet i nesten ett år. Nå er prisen kraftig justert. Foto:

Det gamle stabburet på Nordre Finstad gård ble først lagt ut for salg i fjor med en prisantydning på 7,4 mill. Stabburet er ikke solgt, og nå er prisen satt ned til 6.650.000 kroner.

DEL

SKI: Stabburet ble først solgt fra utbygger i 2018 for 7.050.000 kroner. I april i 2020 ble det lagt ut til salgs for fire hundre tusen kroner mer, 7.450.000.

LES OGSÅ: Selger stabbur helt utenom det vanlige – midt i Ski

På nyåret i 2021 ligger det fortsatt ute til salgs, men nå er prisen justert betraktelig. Nesten ett år etter forrige gang er prisantydningen 800.000 kroner lavere enn sist. Det er altså 400.000 mindre enn det ble kjøpt for i 2018.

Stabburet har i utgangspunktet vært på markedet hele tiden, men på nyåret ble prisen endret og annonsen lagt ut på nytt hos Finn.

– Det er jo et spesielt hus og mange synes det er morsomt, men det skal passe den enkelte, sier megler Trine Nystrøm hos DNB Eiendom.

MODERNISERT: Pålene det gamle stabburet står på er bevart og noe av ytterkledningen er gjenbrukt. Ellers er alt nytt fra 2018.

MODERNISERT: Pålene det gamle stabburet står på er bevart og noe av ytterkledningen er gjenbrukt. Ellers er alt nytt fra 2018. Foto:


– Prisen er vesentlig lavere denne gangen. Ble den satt for høyt først?

– Det viser seg det. Vi fikk en takst på 7,5 mill., men det er ingen verdens ting å sammenligne med. Det er ikke et rekkehus på Finstad hageby på en måte. Det er umulig å si hva betalingsviljen er, så spørs det hvor lenge man skal vente også. Men her mener jeg man får ganske mye for pengene. Det er 2018-standard, vannbåren varme, innendørs garasje og egen tomt på tunet, sier megleren og legger til:

– Sammenlignet med andre ting på den størrelsen og standarden, mener jeg det er en god pris. Men det er et spesielt objekt.

I fjor fortalte megleren til ØB at stabburet er blitt demontert og satt opp igjen. Kun et par elementer er beholdt; pålene det står på og deler av den gamle tømmerveggen. Noe av den gamle ytterkledningen er gjenbrukt ved oppføringen, men ellers er alt nytt fra 2018.

Tre etasjer

Stabburet ligger på det gamle gårdstunet sentralt i Ski som er bygget ut og modernisert de senere år. Stabburet har i dag status som enebolig og går over tre plan. Kjelleren er laget i betong og glass, hvor vinduene gir en illusjon av at det er åpent under bygget.

I tillegg eier eiendommen 1/27 del av tomta og garasjeplass i garasjekjeller. Huset har et bruksareal på 124 kvadratmeter, to soverom og er bygget etter TEK10. Tunet er fredet og det er dermed nøye planlagt hvordan utearealene skal være.

– Man kan nok ikke stenge seg helt inne i egen hage og man eier en del av tunet. Tanken er at om man står på tunet og ser seg rundt, skal det se ganske likt ut fra den kanten. Men på baksiden av låven, grisehuset, kårboligen og stabburet, er det en helt annen stil med glass og betong. Det er samtidig prøvd å beholde det meste av tunet, sier megler Nystrøm.

Hun forteller at det var et par stykker på visning i helgen, men det er ikke kommet noen bud.

NYTT: På innsiden skulle man ikke tro at det har vært et stabbur før i tiden.

NYTT: På innsiden skulle man ikke tro at det har vært et stabbur før i tiden. Foto:

Et moderne boligtun

I 1823 ble Finstad gård delt i Søndre og Nordre Finstad. De siste årene har det gamle gårdstunet blitt modernisert og bygget opp igjen som boliger. Det spesielle boligprosjektet omfatter blant annet det 135 år gamle hovedhuset på 342 kvadratmer, som ble solgt for 14 millioner kroner i fjor.

I tillegg er kårboligen bygget om til en tomannsbolig og låven og grisehuset er bygget om til 12 leiligheter.

MODERNISERT: Hele Nordre Finstad gård er modernisert de senere år.

MODERNISERT: Hele Nordre Finstad gård er modernisert de senere år. Foto:

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken