Sæverås fikk tilliten

TIL EGYPT: Kolbotn-gutten Kristian Sæverås fikk en av målvaktsplassene i den norske VM-troppen.

TIL EGYPT: Kolbotn-gutten Kristian Sæverås fikk en av målvaktsplassene i den norske VM-troppen. Foto:

Robin Haug (Skjern) får ikke være med til håndball-VM i Egypt. Han falt ut da uttaket av målvakter ble gjort i romjulen. Det betyr at Kolbotn-gutten Kristian Sæverås kan sette seg på flyet.

DEL

SKI: Det bekrefter landslagssjef Christian Berge overfor NTB.

– Robin blir med rekruttlandslaget til kamper mot Hviterussland, sier Berge.

Tre målvakter får plass på flyet til Kairo. Det tar av fra København 12. januar. På det flyet vil vi dermed finne tidligere Follo og Kolbotn-målvakt Kristian Sæverås.

Solstad førstereis

Magnus Jøndal og Thomas Solstad er to andre lokale gutter som skal på samme fly. Mest overrasket ble Ski-gutten Solstad.

- Det var veldig overraskende, Fysioterapeuten min gratulerte meg med plass i bruttotroppen, forrige onsdag (før uttaket før jul), men jeg hadde ikke trua på at jeg skulle få være med. Men allerede dagen etterpå ringte landslagssjef, Christian Berge, og sa jeg var tatt ut, forteller Thomas, og legger til:

- Det er en barndomsdrøm som går i oppfyllelse. Det er dette jeg har drømt om helt siden jeg bestemte meg for at det var håndball jeg skulle bli god i.

Til Flensburg

Før laget setter seg på flyet til Egypt skal Norge ligge i treningsleir i Flensburg og også spille to landskamper mot Danmark i Kolding 7. og 9. januar.

Norge starter VM 14. januar mot Frankrike. Østerrike og USA er også med i puljen der de tre beste går videre til hovedrunden.

Norge har tapt de to siste VM-finalene mot Frankrike (2017) og Danmark (2019). Gullkampen i Egypt spilles 31. januar.

Dette er den norske troppen:

Målvakter: Kristian Sæverås (Leipzig), Espen Christensen (Kristianstad), Torbjørn Bergerud (Flensburg-Handewitt).

Kantspillere: Magnus Jøndal (Flensburg-Handewitt), Kristian Bjørnsen (Wetzlar), Kevin Maagerø Gulliksen (Minden), Alexander Blonz (Elverum).

Bakspillere: Sander Sagosen (Kiel), Sander Øverjordet (Mors-Thy), Kent Robin Tønnesen (Veszprém), William Aar (Aarhus), Gøran Johannessen (Flensburg-Handewitt), Christian O’ Sullivan (Magdeburg), Simen Holand Pettersen (Elverum), Harald Reinkind (Kiel), Eivind Tangen (Skjern).

Linjespillere: Bjarte Myrhol (Skjern), Henrik Jakobsen (Toulouse), Petter Øverby (Erlangen), Thomas Solstad (Elverum).

Kommentarer til denne saken