Gå til sidens hovedinnhold

Martine skal konkurrere i Hollywood

Artikkelen er over 4 år gammel

Det blir en spennende sommer for Martine Aurora Andersen fra Kråkstad.

LOS ANGELES/SKI: Hun er plukket ut som en av Norges representanter under World Championship of Performing Arts i Hollywood. Dette er verdens største konkurranse i scenekunst, som i år arrangeres for 21. gang.

Martine setter seg på flyet til Hollywood i juli. Der møter hun 1.500 konkurrenter fra mer enn 50 land fra hele verden.

– Jeg så det først på Facebook hvor en bekjent av meg hadde lagt ut en veldig lang tekst og en video. Jeg tenkte først at det var spam, sier hun med et smil.

– Etter hvert som jeg leste om det, tenkte jeg at kunne søke. Jeg sendte en søknad og fikk mail tilbake i desember hvor de spurte om jeg kunne sende en introduksjonsvideo om meg selv. Så gjorde jeg det, og i midten av januar fikk jeg telefon om at jeg hadde kommet med, sier Martine.

200.000 søkere

Nåløyet må sies å være trangt. Det kom 200.000 søknader fra hele verden.

– Jeg ble satt ut litt. Jeg hadde ikke så store forhåpninger om å få være med, så det å bli tatt ut er veldig gøy! sier Martine.

Konkurransen handler om de fleste yrker som er involvert i performing arts, på og utenfor scenen.

– Det er noen hovedkategorier. Du har vokal, skuespill, dans, instrument og en egen kategori for modeller, og så er det underkategorier under dem igjen hvor man kan delta. Jeg har vokal som min hovedstyrke. Da kan jeg være med i tre sjangre under vokal. Da blir det musikal og klassisk som er de tingene jeg er sterkest på. Og så skal jeg muligens være med i skuespillerkonkurransen med en monolog. Utover det er det ingen rammer annet enn at man skal holde seg til sjangeren, sier Martine Aurora Andersen.

Profilerte bransjefolk

Alle jurymedlemmene er profilerte folk i bransjen. I tillegg kan det sitte agenter og talentspeidere i salen.

– Det blir flydd inn ganske mange potensielle arbeidsgivere og kontakter i forbindelse med konkurransen. Det er spennende. Så det er en unik mulighet til både å få vist seg og skaffe seg kontakter og nettverk og bli kjent med andre mennesker utover landegrensene. Det er en veldig fin mulighet. Om det skulle ende i et samarbeid av noe slag, er det bare en topp bonus, sier Martine.

Deltakerne bor og konkurrerer på samme sted. Dette er et stort hotell som også er et senter for performing arts med flere ballsaler.

Uansett kommer hun hjem når disse ti dagene er over.

– Men det kan skape nye bekjentskaper og samarbeid videre, sier hun spent.

Ung piratdronning

Follo-publikum så henne sist som en av de unge piratdronningene i Scenarios oppsetning The Pirate Queen.

– Jeg har gått tre år på Musikkteaterhøyskolen og har tatt en bachelor i musikkteater der. Jeg var ferdig der for snart et år siden. Veldig mye av de siste årene har gått med til det. Jeg har vært med på å jobbe med prosjekter og oppsetninger på skolen. Jeg synger i Tryllefløytene også, forteller hun.

Tryllefløytene har forestilling nå i juni.

– The Pirate Queen er det største jeg har vært med på utenom skoleoppsetninger. Før det var det musikklinja ved Ski videregående skole det gikk i. Jeg har spilt fiolin og vært med på mange konserter. Og så jobber jeg med noe som heter Musikk- og underholdningsservice. Vi reiser rundt og spiller barneforestillinger med Vennebyen. Det gjør jeg av og til og underviser litt i kulturskolene i Ås og Nordstrand. Så jeg gjør veldig mye forskjellig, sier Martine Aurora Andersen.

På sponsorjakt

Hun trives i livet som frilanser.

– Man må ta de jobbene man får, og så er det litt opp og ned hvor lange uker man får. Men jeg har alltid ting å gjøre og «vanlige» jobber ved siden av. Det skjer ting hele tiden, og det er veldig gøy, sier Martine.

Nå er hun på jakt etter sponsorer. Det er utgifter med selve deltakelsen, flyreise og annen transport, kost og losji, og kostymer.

– Jeg må derfor markedsføre meg selv og skape interesse rundt meg som utøver og min deltakelse i denne konkurransen for å kunne skaffe sponsorer. Jeg er aktiv på sosiale medier, og blogger også om min tilværelse som frilanser, og fremover vil bloggen dreie seg mye om denne konkurransen og min vei hit, forteller hun.

Skape sin egen arbeidsplass

Er du spent på hvordan hun forbereder seg på å konkurrere i Hollywood, kan du følge med på martineauroraa.blogg.no.

Skyter hun ikke gullfuglen i L.A., er det ingen skade skjedd. Da fortsetter hun til høsten omtrent som nå.

– Jeg må gå på de auditionene som er. Det er noen før sommeren. Man må jobbe for å vise seg selv. Man må skape sin egen arbeidsplass og lage ting selv. Du kan ikke sitte og vente på at noen skal komme og gi deg en jobb, du må jobbe for det selv. Det blir nok å fortsette som nå og jobbe litt ved siden av for at ting skal gå rundt, sier Martine Aurora Andersen.

Kommentarer til denne saken