Gå til sidens hovedinnhold

Sjekk selvangivelsen også på mobilen

Artikkelen er over 6 år gammel

Alt du trenger er Altinn-appen.

[Teknofil.no]  Torsdag denne uken (19. mars) vil de aller fleste skattebetalere i Norge få vite hvor mye de får igjen på skatten, eller hvor mye de må betale i restskatt. I år får du muligheten til å sjekke selvangivelsen din på mobilen, skriver Dinside

E24 skriver torsdag morgen at på grunn av for stor pågang hos Altinn, har det oppstått store problemer for folk å logge seg inn. De ber pent om at man har tålmodighet med systemet.

Altinn (Brønnøysundregistrene) lanserte en egen app allerede i fjor sommer. I år er det imidlertid første gang du får mulighet til å sjekke resultatet av selvangivelsen via appen. Ønsker du å gjøre endringer, må du likevel logge deg inn via nettsiden.

Det positive med Altinn-appen er at den finnes til både Android, iOS og Windows Phone, og at meldingene fra Skatteetaten ligger lett tilgjengelig.

For å logge deg inn, blir du derimot sendt videre til Altinns nettside, hvor du får valget mellom å logge deg inn med BankID eller MinID. Vi fikk ikke mulighet til å bruke BankID på mobilen, selv om det fungerer i alle andre sammenhenger. Isteden må de fleste av oss frem med den nesten anakronistiske kodebrikken for å logge inn med BankID.

Vi anbefaler derfor at du setter opp MinID allerede nå, så er innloggingen gjort på et halvt minutt på torsdag. Så fremt ikke Altinn-systemet blir overbelastet, noe som har hendt tidligere. Windows Phone-brukere har uansett bare mulighet til å logge inn via MinID foreløpig. (ANB)

Kommentarer til denne saken