Gå til sidens hovedinnhold

Om få dager kommer selvangivelsen

Artikkelen er over 5 år gammel

Fra 31. mars kan du sjekke selvangivelsen elektronisk, enten du får restskatt eller får penger igjen.

Er du ikke abonnent ennå? Prøv ØB+ og papiravisen i fire uker for kun 99 kroner

Så husk å sjekke at alt stemmer, oppfordrer Skatteetaten.

I fjor var det hele 600.000 skattebetalere som ikke hadde åpnet selvangivelsen dagen før leveringsfristen, noe du kan tape penger på, skriver E24.

Går glipp av fradrag

– Det er ikke først og fremst fordi Skatteetaten gjør så mye feil, du bør gå gjennom selvangivelsen. Men det er ikke alt som blir automatisk utfylt, og dermed risikerer du å gå glipp av fradrag. En gjennomgang av selvangivelsen kan gi god timebetaling, sier forbrukerøkonom i Storebrand, Kristina Picard til nettstedet.

125.000 får selvangivelse med feil 

Det er flere endringer i år, blant annet har maksimalt fradrag for gaver til frivillige organisasjoner økt fra 16.800 til 20.000 kroner. Her er listen over godkjente organisasjoner.

Skatt på uføreytelser

Fra og med inntektsåret 2015 skal uføretrygd fra folketrygden og uføreytelser fra andre ordninger skattlegges som lønnsinntekt.

Posten er normalt utfylt med det du har mottatt i uføretrygd, og summen baserer seg på hva som har blitt rapportert inn fra NAV, så sjekk at alt er riktig.

Hvis beløpet er feil, må du endre det i selvangivelsen.

22. juni  får de første beskjed om skatteoppgjøret, og du får beskjed fra Skatteetaten enten på SMS eller via e-post at informasjonen din er tilgjengelig på Alltinn.

Dette er nytt for lønnsmottakere og pensjonister

Kommentarer til denne saken