KOLBOTN: Aukner forteller at Follo Seniororkesters Storband startet høsten 2012.

– Noen av oss som spilte i Follo Seniororkester ville gjerne fylle hverdagen med mer musikk – gjerne svingende musikk. Siden vi øver på dagtid ble pensjonerte musikervenner kontaktet. Mange av oss har spilt sammen i forskjellige orkestre og band gjennom mange år. Seniororkesterets dirigent Kjell Olav Martinsen, som i ungdommen var en ihuga jazz-entusiast, sa ja til å lede oss. Nå, i løpet av 10 år har vi spilt totalt 45 konserter rundt om på Østlandet, derav 23 i Kolben.


Aukner lover at jubileumskonserten 19. november blir spesiell fordi de har med seg både Majken Christiansen og Ingar Kristiansen, Norges svar på Ella Fitzgerald og Frank Sinatra. De synger både hver for seg, og sammen i duetter.

– Det er noe vi sjelden får oppleve, så denne konserten er det virkelig verdt å få med seg. Majken og Ingar har en utrolig fin formidlingsevne, og sammen er de helt uslåelige.

I en pressemelding fra Seniorstorbandet heter der:

– Bandet som består av godt voksne musikere fra Oslo og Viken, har helt siden starten trukket fulle hus på «hjemmearenaen» i Kolben kulturhus – selv når konsertene holdes midt på blanke formiddagen på en ordinær hverdag. Mye skyldes selvsagt at bandets publikum for en stor del er på musikernes egen alder og oppvokst med bandets kjernerepertoar fra jazzens klassiske storbandtradisjon. Det hjelper også godt at mange av musikerne har bakgrunn fra profesjonell virksomhet. De har en erfaring og en felles stilforståelse som de – med orkesterleder Kjell Olav Martinsens ord – «snart er bortimot alene om her i landet».


Bandet som publikum vil møte består av:

  • Trompet-seksjonen: Einar Jemtland, Petter Katerås, Erik Thormod Halvorsen, Sverre Caspersen og Sverre Otto Karlsen.
  • Trombone-seksjonen: Dag Aukner, Ole Reitan, Harald Halvorsen og Øivind Westby.
  • Sax-seksjonen: Harald Bergersen, Tor Grefsgård, Rolf Karlstrøm, Trond Matsen og Biørn Barlo.
  • Og i kompet finner vi: Freddy Hoel Nilsen på keyboard, Knut Mikalsen på gitar, Bjørn Svendsen på bass og Mads Lægreid Olsen bak trommene,
  • Jubileumskonserten holdes i Kolben lørdag 19. november kl. 16, og billettene – hvis det er noen igjen – ligger ute for salg på Kolbens nettsider.