Gå til sidens hovedinnhold

Første polske film tar av på kino i Ski

Artikkelen er over 3 år gammel

Den sorte komedien Botoks inntar kinolerretet på SF Kino Ski.

SKI: – På lørdag vises for første gang en polsk film på SF Kino Ski, og billettene rives av gårde. Vi har snart solgt 200 billetter, og vi har vært nødt til å åpne filmen i flere saler, sier kinosjef Alexander Dalen.

Filmen heter Botoks, og er en erketypisk, og svært populær polsk sort komedie. Den har lagt sin handling til helsevesenet.

Kinohøsten i Ski: Venter mye av troll og seriemord 

Gjenkjennelig, men fremmed

- Det en svært dialogdrevet film, som har med seg mye av det som ligger i den polske ryggmargen og som er særpreget og svært gjenkjennelig, men kanskje noe mer fremmed for oss andre europeere?

Vi har tatt den inn fordi det er mange med polske røtter i vårt nærmiljø, som for en stund, eller mer permanent har funnet Norge som sin base.

Vi kan selv tenke oss hva det ville bety om vi kunne oppleve en norsk kinosuksess når vi selv befant oss et godt stykke hjemmefra. Når tilbudet kom synes vi det var spennende å teste dette ut, og det har virkelig slått til - og vi har utvidet med stadig flere forestillinger, sier Alexander Dalen.

Ikke bare Bollywood

Filmen har engelske undertekster og varer i drøye to timer. Kinoen i Ski har tidligere hatt stor suksess med å vise Bollywood-film, men ser at det absolutt er et marked for å vise film fra mange forskjellige kulturer og nasjoner i Ski.

- Tanken er å kunne fortsette med dette med jevne mellomrom. Vi vet allerede nå at det er ny polsk film på gang i november, forteller Dalen.

Nå blir det babykino to dager i uken 

Kommentarer til denne saken