Gå til sidens hovedinnhold

Gleder seg til barnas store kinofest

Artikkelen er over 4 år gammel

Hoppeslott og ansiktsmaling står på søndagens kinoplakat.

SKI: Da inviterer SF Kino Ski til Barnas Superkino for første gang. Det blir mange aktiviteter for alle barn. Hoppeslott, ansiktsmaling og glittertatovering pleier ikke å følge med på kinobilletten vanligvis, men denne dagen blir noe helt spesielt.

– Vi får hjelp fra kinoen vår på Sotra. Det var de som startet med det, og det er blitt veldig populært der. De har det fast en dag i måneden. Vi hadde lyst til å prøve det samme her. Vi ønsker å lære barna at det er kult å gå på kino. Da er det morsomt at vi kan få til noe ekstra ved barnevisninger, sier kinosjef Alexander Dalen ved SF Kino Ski.

Vil lære

Han er spent på å lære litt av hva strilene gjør.

– Det er en mindre kino enn oss, men på lørdagene gjør de det veldig bra. Mye av det er på grunn av Barnas Superkino. De får også veldig mange gode tilbakemeldinger fra kundene om at det er et ålreit opplegg. Der har de skuespillerbesøk, trylleshow og danseoppvisninger inne i salene iblant. Så langt har ikke vi kommet, men det er den veien vi har lyst til å gå. Nå ønsker vi å prøve det, sier Dalen, som også frister med nedsatt pris på noen av forestillingene.

Alle de tre SF-kinoene på Lillestrøm, Sandvika og Ski får besøk denne helgen, altså med Ski på søndag. Vestlendingene kommer med både utstyr og folk til å betjene hoppeslott og sminkesaker.

– Vi hadde litt av det samme på Den store kinodagen for halvannet år siden. Da hadde vi hoppeslott, og nå sist hadde vi ansiktsmaling, og folk synes det er gøy, sier Alexander Dalen.

Egne hoppeslott

SF-kinoen på Sotra har kjøpt to egne hoppeslott. Det er et stykke frem dit for Ski, men søndagen er en begynnelse.

– Hvis folk liker det, er dette kanskje noe vi kan gjøre oftere, sier kinosjefen.

Han legger til at det er barnas tur denne gangen.

– Nå har vi hatt en del arrangementer som har rettet seg mot litt eldre publikum, som Ladies Night på Bridget Jones og Fifty Shades of Grey, og har hatt flere arrangementer i forbindelse med seniorkinoene. Nå hadde vi lyst til å gjøre noe for barna, at de skal få en ekstra boost når de kommer på kino. En stor del av dem som kommer på kino hos oss er barnefamilier, sier Alexander Dalen.

Det lille ekstra

– Å skape det lille ekstra rundt kinobesøket, ser vi på som en fordel. Det er viktig for oss at folk skjønner at du får noe mer ved å komme hit. Kino er noe mer enn bare film, sier han.

De unge kinogjengerne kan glede seg til filmer som har gått en stund. Det gjør ingenting.

– Barn kan gjerne se en film flere ganger. Det ser vi når vi har kinobursdag når halve selskapet har sett filmen før, men de er like gira på å se den på nytt, sier Alexander Dalen.

Kommentarer til denne saken