Siggerud-gutten kunne glise bredt etter knalløp - nå har han VM-ambisjoner

SOLID: Martin Løwstrøm Nyenget ble nummer tre etter det klassiske langrennet på Natrudstilen ved Sjusjøen søndag.

SOLID: Martin Løwstrøm Nyenget ble nummer tre etter det klassiske langrennet på Natrudstilen ved Sjusjøen søndag. Foto:

Av

Siggerud-gutten leverte et nytt solid løp på Sjusjøen søndag.

DEL

SJUSJØEN: - Jeg så for en måneds tid siden ikke for meg at jeg skulle være i stand til å gå så fort som jeg gjør nå. Det jeg har mistet i antall treningstimer prøver jeg å ta igjen på kvalitet, sa Martin Løwstrøm Nyenget etter to gode renn i helga.

28-åringen har av en del blitt avskrevet med tanke på VM-deltakelse denne sesongen. Det som er vinterens store mål for han og landslagsløperne kommer Siggerud-gutten ikke til å sette rødt strek over før han eventuelt er nødt til det. Martins formutvikling gjør at han kan bli en av de heteste kandidatene til å få gå en av de to lengste distansene i verdensmesterskapet i Oberstdorf.

- Det er lenge til troppen blir tatt ut og fokuset mitt de neste ukene vil bli å få trent bra og ikke minst prestere i de rennene jeg skal gå. Nå ser det ut som norgescuprennene på Lygna først på nyåret vil bli det neste store på konkurransefronten. Jeg kommer til å prioritere trening inn mot det arrangementet som blir viktig både for meg og mange andre, sier Martin som staket inn til en knallsterk tredjeplass på søndagens 15-kilometer.

Kvalitet kompenserer

Han er tydelig overfør ØB-sporten at det ikke er mulig å ta igjen det tapte på treningsfronten. Men vet samtidig at kan kompensere for litt av den manglede mengden med kvalitetsøkter og den prosessen er han godt i gang med. Løwstrøm Nyenget ga i begge distanserennene på Sjusjøen prov på at grunnformen er god og at det går fort selv om han bare har gått fire renn.

- Jeg har fortsatt en god del å gå på. Jeg mener det skal være mulig å gå en del fortere på nyåret når jeg får trent mer og får flere tøffe gjennomkjøringer. Jeg har ikke lagt opp til noen formtopp nå, sier Martin som håper han har mer å gå på enn flesteparten av konkurrentene. Han ligger litt bak skjemaet og har lov til å håpe på bedre progresjon enn de andre ettersom det har kladdet i oppkjøringen. Nå håper han kvoten for sykdom og skader er brukt opp.

To VM-distanser frister

- Hvilke distanser frister mest i VM dersom du kommer i posisjon til å velge?

- Jeg har lyst på 30 kilometer duathlon og femmila ettersom jeg er best på lengre distanser og spesielt lange løp som går i klassisk, sier Martin.

Han vet at han med ei god tremil som går i starten av sesongen også vil være aktuell for en stafettetappe selv om det aldri har vært tøffere konkurranse om plassene på det laget. Før et eventuelt VM-uttak handler det om å prestere på Lygna, i NM og et eventuelt verdenscuprenn i Falun dersom det blir sendt løpere til.

Martin har liten tro på at Norge kommer til å sende løpere til Tour de Ski selv om han veldig gjerne skulle ha gått under trygge og gode rammer. Det er lite som kan måle seg med det for gode langrennsløpere i romjula og først på nyåret. I år blir det i stedet trening og forberedelser inn mot det som forhåpentligvis blir Løwstrøm Nyengets første individuelle VM-start som senior.


Artikkeltags

Kommentarer til denne saken