Gå til sidens hovedinnhold

Siggerud-elever plukket opp restene etter ulvens julemiddag i Østmarka

Artikkelen er over 6 år gammel

ØSTMARKA: Før helgen plukket elever fra Siggerud skole opp en haug med ekskrementer for DNA-testing etter at Østmarka-ulven spiste om en hel elg i jula. Tilbake lå bare skinnet, kjeven - og sånn cirka 20 gram kjøtt.

- Helt utrolig hva det dyret spiser! Alt som er margholdig av knokler, er borte. Tenk å tygge i seg et lårbein av elg, utbryter Arne Gunnar Havnås.

Vil DNA-teste ulvemøkka

I romjula var Hans Jacob Brønlund, inspektør ved Ski ungdomsskole, og sønnen Herman på tur med bikkja i Krokholmarka. På Svarvestolen, som ligger i nærheten av Paddetjern, gikk følget på kadaveret etter det som så ut til å være elg spist av ulv.

- Da lå det igjen litt mer vom og tarmer, forteller Havnås.

Brønlund er kollega av Havnås, som igjen fortalte om funnet til skogbestyrer Reidar Haugen i Ski kommuneskoger.

Haugen ønsket å sikre seg noen av ekskrementene etter ulvens elgmåltid. Ved hjelp av dem kan ulven DNA-testes.

Les også:

Her er det sett ulv i Østmarka

Elevene plukket ulvemøkk

Fredag var elever i 6. til 9. klasse i faget Elevbedrift på Siggerud skole samlet på Sagstua ved Krokhol. De tok på seg oppdraget med å samle inn restene etter elgmiddagen. Det de fant, var ikke mye.

- Det som ligger igjen, er skinnet, litt vom, kjeven og litt knokler. Og det som vi antar er ulvemøkk. Skinn og bein blir liggende. Vi tar med oss en knokkel fra elgen for prøve, og så tar vi med oss ulvemøkk slik at den kan DNA-testes.

Etter at oppdraget var utført, gikk elever og lærere fra Siggerud skole ned til Paddetjern for å fyre opp bål der. De vlagte å ta rasten et annet sted enn Svarvestolen.

- Det er ikke så moro å spise der oppe som vi fant restene etter elgkadaveret, erklærer en av elevene mens vi har klassen på tråden på turen fredag.

Arne-Gunnar Havnås tror det er en årskalv ulven har kost seg med i jula. Det vil si at den ble født i mai en gang. Vanligvis går elgkalvene sammen med moren sin det første året. Når hun får ny kalv i mat, jager hun fjorårskalven bort.

Alle bildene er er tatt av Paul Erik Nordvold ved Siggerud skole.

Kommentarer til denne saken