SIGGERUD: Noen av elevene fra Siggerud skole har vært i platestudio og spilt inn Respekt, deres versjon av en kjent rap som de også har oversatt til norsk.

Mandag kveld var det på tide å spille inn en proff musikkvideo også in da hood, i foajeen på Siggerud skole. Oslo Eventstudio filmet og skal lage en profesjonell musikkvideo av opptakene.

Mange gode krefter i lokalsamfunnet har slått seg sammen i foreldreinitiativet Siggerud Uten Mobbing (SUM). Det er et initiativ tatt av foreldre som ønsker å jobbe for at alle barn på Siggerud skal ha en trygg og god oppvekst.

LES OGSÅ: Jakter på morgenfugler for en tryggere skolevei

– Spre budskapet

Både skolen, Siggerud IL, fritidsklubben, speider'n, Natteravnene, presten og korpset var blant de voksne skuespillerne som gjorde en innsats foran kameraet.

– Tanken er at dette skal gis til skolen, og så skal de bruke det til skoleavslutninger, skolestart og kanskje spille sangen i skolegården innimellom. Vi håper den kan brukes på Supernytt eller God morgen Norge. Det handler om å spre budskapet. Dette gjelder ikke bare Siggerud skole, sier Ragnhild Osen, en av ildsjelene bak SUM.

Målet er at alle barn på Siggerud skal føle seg inkludert, føle at de har venner som verdsetter dem og at de verken må se eller utsettes for mobbing.

Bildeserie

Musikkvideo på Siggerud

 

– Kjempebra tiltak

Gruppen er drevet av engasjerte foreldre som stiller opp på frivillig basis. Nå er de rundt 35 personer. De jobber gratis. Ingen får annen betaling enn gleden av å se at barna får en god og minneverdig oppvekst.

De voksne gjorde også sitt og øvde på hoftevrikking og dansetrinn til musikken.

– Dette er et kjempebra tiltak som er veldig bra å være med på. Og så så moro for ungene, sier sogneprest Tom Egil Nordengen – nå også potensiell YouTube-stjerne.

SUM skal ikke være noen konkurrent for noen av tilbudene som er fra før. Dans og ballett er to av de nye tilbudene.

– Hvordan synes du mottakelsen for SUM har vært?

– Jeg har utelukkende hørt positive ting. Dette er forebyggende. Vi jobber på og prøver å inkludere alle, sier Ragnhild Osen.