Signalfeil på Østfoldbanen: – Totaltiden blir ikke påvirket i nevneverdig grad

STANS: Toget stoppet rett etter Hauketo stasjon.

STANS: Toget stoppet rett etter Hauketo stasjon. Foto:

DEL

ØSTFOLDBANEN: Det er forsinkelser i togtrafikken på Østfoldbanen tirsdag ettermiddag. Vy melder på sin side at togene kjører med redusert hastighet på strekningen mellom Nordstrand og Oslo S, og at reisende må regne med forsinkelser. Dette skyldes signalfeil, og ifølge Vy jobber Bane Nor med å rette feilen.

– Vi vet ikke hvor lang tid det vil ta før togene kan kjøre som normalt igjen, melder Vy.

ØBs journalist som satt på R20 Halden - Oslo S mellom Ski og Oslo, forteller at toget stanset rett etter Hauketo stasjon. Der ble det stående i seks minutter før det begynte å kjøre igjen.

– Nå har ikke togtettheten vært den største, så det har ikke hatt så stor innvirkning på trafikken enda. Det kan bli noe større når det fra nå og utover blir flere tog, sier pressesjef Åge-Christoffer Lundeby i Vygruppen, som allikevel ikke tror at signalproblemene vil få de store konsekvensene for de reisende i og med at togene går, selv om de går litt saktere på strekningen.

Pressevakt Gunnar Børseth i Bane Nor sier til ØB at det er snakk om en liten signalfeil nær Nordstrand.

- Den har ingenting å si for togtrafikken. Den går som normalt.

Han sier også at det er snakk om en veldig kort strekning med nedsatt hastighet.

- Totaltiden blir ikke påvirket i nevneverdig grad.

Etter det han får opplyst skal feilen være rettet slik at den ikke vil skape problemer for ettermiddagsrushet. Det er imidlertid mulig at det blir noen sporendringer på Oslo S, men foreløpig er det ikke det.

Artikkeltags