Politiet leter fortsatt etter stikkvåpen

Politiadvokat Marthe Garder og dommer Jannecke Tobiassen i ett av de fire fengslingsmøtene på torsdag.

Politiadvokat Marthe Garder og dommer Jannecke Tobiassen i ett av de fire fengslingsmøtene på torsdag. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Våpenet den 18 år gamle kvinne ble stukket med er ennå ikke funnet. Politiet sier i en pressemelding at de vil bruke dagen i dag og helgen for å søke etter våpenet som ble brukt under drapsforsøket på Greverud.

DEL

OPPEGÅRD/SKI: Torsdag ble fire av de seks siktede varetektsfengslet i fire uker, hvorav to uker i full isolasjon, etter at en 18 år gammel jente ble forsøkt drept på Flåtestad i Oppegård tirsdag kveld.

De fire er mor og far pluss to søsken av den fornærmede jenta. Familien er fra Afghanistan.

Leter etter våpen

Politiet gjennomfører flere avhør av fornærmede, mistenkte og vitner, og teknisk gjennomgang av datamateriale er i gang. I tillegg gjennomgår vi bosted og området rundt Flåtestadveien etter flere spor som kan belyse saken. Blant annet er våpenet kvinnen ble stukket med ennå ikke funnet. Arbeidet med dette fortsetter utover dagen og helgen.

Politiet jobber ut fra to hovedteorier

– Vi etterforsker dette som et tilfelle av grov familievold. Per nå har vi to hovedteorier vi jobber ut fra. Den ene er at voldshendelsen er resultat av en konflikt eller krise internt i familien. Herunder undersøker vi hva som kan ligge bak denne konflikten. Alternativt at voldshendelsen er av mer spontan karakter. Uten større foranliggende årsaker, sier Rikke Hallgren politioverbetjent i Øst politidistrikt.

Fortsatt seks som er siktet

I fengslingsmøte torsdag ba politiet om fire ukers varetekt for fire av de siktede. Hvor av to av ukene med full isolasjon. Follo tingrett tok til følge begjæringen. De to øvrige siktede er overført til barnevernets omsorg.

– Vi er ikke kjent med eventuelle anker i saken.

Ønsker tips

Politiet ønsker fremdeles tips i saken.

– Vi fortsetter arbeidet med saken utover helgen, og ønsker derfor fremdeles tips fra folk som har sett selve hendelsen, og som kan kaste lys over hendelsesforløpet. Åstedet er Flåtestadveien 8–10 i tidsrommet kl. 18.30–19.00 12.09.17. Ta kontakt med politiet på telefon 64 85 16 00.

Saken:

Tirsdag kveld ble en kvinne på 18 år utsatt for vold på Flåtestad i Greverud. Hun ble påført store skader, blant annet stikkskader, og ble bragt til sykehus. Kvinnen er nå utenfor livsfare. Seks personer ble pågrepet, og siktet for drapsforsøk og medvirkning til drapsforsøk. I løpet av onsdagen foretok politiet en rekke avhør, både av siktede, fornærmede og vitner, i tillegg til tekniske undersøkelser.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken