Foreldre og søsken siktet etter drapsforsøk i Oppegård

Teknikere er på vei inn i blokka på Flåtestad der det har vært en voldsepisode.

Teknikere er på vei inn i blokka på Flåtestad der det har vært en voldsepisode. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Flere familiemedlemmer satt onsdag i avhør etter at en 18 år gammel jente ble utsatt for et drapsforsøk på Flåtestad tirsdag kveld.

DEL

OPPEGÅRD: SISTE: Både foreldrene og noen søsken er siktet etter at en atten år gammel kvinne ble skadet i Oppegård tirsdag kveld. Det skriver VG.

Politiet fikk tirsdag kveld melding om en voldshendelse i Oppegård. En 18 år gammel kvinne ble bragt til sykehus.

– Hennes alvorlige skader gir grunn til å mistenke at det har vært brukt våpen, sier politioverbetjent Rikke Hallgren i Øst politidistrikt til VG.

Politiet vil foreløpig ikke kommenter hvilken type våpen som har vært brukt, men etter det VG kjenner til skal det være snakk om knivstikking.

Familiemedlemmene har sittet i avhør onsdag.

– Jeg har bistått ham i avhør, og det avhøret er ikke formelt ferdig ennå. Vi skal antakelig fortsette i morgen, før fengslingsmøtet hvis det blir tid til det, sier farens forsvarer, Harald Jahren til VG.

Espen Kolding som forsvarer moren sier at han hun ikke erkjenner straffskyld.

Familie

Politiet i Follo har onsdag fått opplyst at kvinnen er utenfor livsfare, og hennes skader er nå beskrevet som moderate.

– Vi har pågrepet seks personer, og alle er i familie med fornærmede. Samtlige er siktet for drapsforsøk eller medvirkning til drapsforsøk, sa politioverbetjent Rikke Hallgren tidligere onsdag.

Politiet var onsdag formiddag i en innledende fase av etterforskningen, og jobbet med å få klarhet i hva som har hendt. De fortsatte teknisk etterforskning og avhør av pågrepne og vitner utover dagen. Kriseteamet i Oppegård kommune er varslet.

Ifølge VG skal politiets foreløpige teori være at hendelsen skal være et forsøk på æresdrap. ØB har ikke lykkes med å få dette bekreftet av politiet i Follo.

Vitner til hendelsen

Vitner til politiaksjonen tirsdag kveld forteller om et massivt oppbud av politifolk.

– Det var fem politibiler og både uniformerte og sivilkledde tjenestemenn. De var både inne i blokka og utenfor. Også hunder ble brukt for å finne det de lette etter, sier vitnet til Østlandets Blad.

Videre forteller han at det ikke er første gang det er bråk i den blokka.

Andre beboere har kontaktet ØB og sier de ikke kjenner seg igjen i denne beskrivelsen av blokka.

– Jeg har bodd i Flåtestadveien 10 i åtte år, det er ikke unormalt støy utover barnelek og har etter det jeg vet har det ikke vært politi der tidligere, skriver Roar Jørgensen.

Til Oppegård Avis forteller et annet vitne at 18-åringen skal ha blitt knivstukket på parkeringsplassen mellom blokkene og barnehagen. Dette er ikke bekreftet av politiet.

Uklart hendelsesforløp

– Vi er fortsatt veldig tidlig i etterforskningen og ønsker foreløpig ikke å gå ut med mer informasjon. Det er mye vi kartlegger, kriminalteknikere er på stedet og gjør undersøkelser, og vi er i full gang med informasjonsinnhenting, sa Hallgren til NTB onsdag formiddag.

Hun kan ikke si noe om hva slags skader 18-åringen er påført, og heller ikke om voldshendelsen har skjedd innendørs eller ute. Hvem som varslet politiet, vil hun ikke gå ut med, heller ikke motivet bak volden.

– Det er uklart hvor dette har skjedd. Kriminalteknikere er i full sving og det er mange impliserte, så hendelsesforløpet er uklart, sier Hallgren.

– Vi er i den situasjon at vi jobber med videre avhør for å få kartlagt det som har skjedd, sier politioverbetjenten.

– Er de pågrepne kjent for politiet fra tidligere?

– Det jeg kan si om det, er at de ikke er kjent for oss for tilsvarende adferd, mer ønsker jeg ikke nå å si om det, svarer Hallgren Østlandets Blad.

Varetektsfengsling

Politiet gikk ut med en liste over forsvarere og fornærmedes bistandsadvokat onsdag. Det ligger an til at politiet vil fremstille de siktede for varetektsfengsling senere denne uka.

– Ettersom de er siktet for drapsforsøk eller medvirkning til drapsforsøk, er det naturlig at den videre etterforskningen vil avklare spørsmålet om varetektsfengsling i løpet av kort tid, sier Hallgren.

Hun sier politiet i tillegg til å jobbe med avhør av de siktede og fornærmede også er i full sving med å avhøre vitner.

Artikkeltags