Mor, far og to søsken varetektsfengslet etter voldshendelse på Flåtestad

Politiadvokat i Øst politidistrikt, Marthe Gaarder, ønsket samtlige fire fengslingsmøter for lukkede dører. Advokat Jan Kildal er advokat til en 20 år gammel kvinne som er siktet i saken.

Politiadvokat i Øst politidistrikt, Marthe Gaarder, ønsket samtlige fire fengslingsmøter for lukkede dører. Advokat Jan Kildal er advokat til en 20 år gammel kvinne som er siktet i saken. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Mor, far og to søsken til den voldsutsatte 18 år gamle kvinnen, måtte torsdag møte i Follo tingrett for begjæring om varetektsfengsling.

DEL

OPPEGÅRD/SKI: Torsdag ble fire av de seks siktede varetektsfengslet i fire uker, hvorav to uker i full isolasjon, etter at en 18 år gammel jente ble forsøkt drept på Flåtestad i Oppegård tirsdag kveld.

De fire er mor og far pluss to søsken av den fornærmede jenta. Familien er fra Afghanistan.

To av de siktede er overført til barnevernets omsorg. Politiet ønsker ikke å gå ut med alderen på disse barna, utover at de er under 18 år.

Jenta ble påført store skader og hun ligger fortsatt på sykehus for behandling. Hun er nå utenfor livsfare. Ifølge  VG 18-åringen politibeskyttelse på sykehuset.

Veldig, veldig tøft

En eldre søster til den fornærmede 18-åringen møtte i Follo tingrett torsdag, sammen med sin advokat Jan Kildahl. Hun ble begjært varetektsfengslet i fire uker i full isolasjon.

– Min klient erkjente seg ikke straffskyldig etter siktelsen om forsøk på drap, og begjærte seg løslatt, sier Kildahl til Østlandets Blad.

– Hvordan forholder hun seg til siktelsen?

– Jeg har medvirket i mange straffesaker og kan si at min klient er veldig, veldig sterkt preget. Hun forsøker å takle det på best mulig måte, men at det er tøft er det selvfølgelig ingen tvil om, sier Kildahl.

Bekrefter skadene

Offeret skal ha blitt påført stikkskader, men det er ennå ikke klart hva som har blitt brukt for å skade 18 åringen.

– Hva vet politiet om hva slags våpen som er brukt?

– Det er brukt en form for stikkvåpen, men om det er kniv, er det for tidlig å si noe om, sier politioverbetjent Rikke Hallgren.

I løpet av tirsdagen kom det frem at jenta skal ha blitt knivstukket ute mellom blokkene i Flåtestadveien 8–10. Politiet bekrefter dette.

– Det er helt åpenbart at deler av voldshendelsen har foregått ute på parkeringsplassen ved blokkene, sier politioverbetjenten.

– Naturlig å tenke æresrelatert vold

Flere har spekulert i om hendelsen kan relateres til forsøk på æresdrap. Politiet tenker i samme bane.

– Det er naturlig å tenke æresrelatert vold og vi etterforsker i det sporet, sier Hallgren til Østlandets Blad.

Politiet jobber fortsatt med å få klarhet i hva som faktisk har skjedd.

– Vi ønsker derfor bistand fra publikum, og ønsker å komme i kontakt med folk som har sett selve hendelsen, sier politioverbetjent Rikke Hallgren i en pressemelding.

Har du opplysninger som kan kaste lys over hendelsesforløpet, ber politiet om at du tar kontakt på telefon 400 28 390 eller 64 85 16 00.

Artikkeltags