Silje (42) og ektemannen pusset opp 70-tallshuset: – Veldig tilfredsstillende å gjøre ting selv

For fire år siden flyttet Silje Lindborg (42) og familien inn i 70-tallshuset på Bekkelaget. Hun og ektemannen har gjort de fleste endringene i huset selv. – Det er viktig at interiøret skaper en ro og trygghet.

DEL

NORDSTRAND: Silje Lindborg (42) forteller at det ikke var drømmehuset da de flyttet inn, men at det er i ferd med å bli det.

– Da vi overtok huset, gjorde vi det beste ut av det som allerede var her. I huset har vi bevart mye, samtidig som vi har fått vår egen stil inn. Man trenger ikke alltid å gjøre de store endringene, sier Lindborg til Nordstrands Blad.

Silje bor i huset sammen med ektemannen Geir (43), barna Alvilde (11) og Konrad (8), samt katten Hugo. Før familien flyttet til Solveien i bydel Nordstrand, bodde de på Holtet. Det var viktig for dem å finne et hus innenfor barnas skolekrets.

– Da vi kom på visning, hadde vi allerede solgt leiligheten vår. Jeg tenkte at huset ikke akkurat var drømmeboligen, men at det lå et potensial her. Huset var godt tatt vare på og jeg falt for både utsikten og takhøyden, sier Lindborg.

Foto:

Foto:

Foto:

– Alle veggene i huset var hvite og interiøret var ikke helt vår stil. Vi flyttet rett inn og oppussingen har skjedd underveis. Alle endringene i huset har vi gjort selv, bortsett fra det å skifte taket.

Møblenes historie

Lindborg har gjort flere av endringer i huset selv, og hun har mye erfaring med å male veggene.

– Det var viktig for meg å bevare mest mulig i huset og heller gjøre små endringer. Min første tanke om kjøkkenet var at det ikke passet helt inn her. I stedet for å kjøpe nytt så tok jeg vekk et overskap og malte skapene, sier hun.

– Vi satte opp en vegg i stuen for å skape flere «soner», ellers er endringene i huset bare på overflaten.

Foto:

Foto:

Flere av møblene er kjøpt brukt, og Lindborg forteller at hun er opptatt av møblenes historie. Familien bodde to år i Brussel og en del av tingene er kjøpt på markeder der.

– Jeg synes de gamle tremøblene gir en varme til interiøret, og liker at de har med seg en historie. Når møblene kommer hit til oss kan vi også skape vår egen historie rundt dem, sier Lindborg.

Foto:

Da Lindborg kjøpte et gammelt skap, oppdaget hun en godt gjemt mappe som inneholdt flere gamle bilder og papirer.

– I mappa lå det bilder fra krigen, en ekteskapsattest og gratulasjonskort. Det var tydelig at noen ønsket å ta vare på disse tingene. Jeg kontaktet en dame med det samme etternavnet som sto på papirene. Hun fortalte meg at mappa tilhørte moren hennes. Det var utrolig hyggelig å kunne videreformidle dette, sier hun.

Interessen for interiør

Lindborg forteller at hun har vært opptatt av interiør siden barndommen.

– Jeg har vært opptatt av interiør lenge, og i økende grad etter at jeg fikk min første leilighet. Jeg husker at jeg som barn likte å holde rommet mitt i orden, og sette ting på forskjellige steder. Det føles kanskje ryddigere i hodet når ting er ryddig rundt meg. Interiør er også en måte å få utløp for kreativiteten min på, sier Lindborg, som er aktiv på Instagram under navnet @greyhouse.no.

Foto:

Foto:

Foto:

I hjemmet til Lindborg går fargene sort, grått, brunt og grønt igjen i interiøret. Det å skape en ro og trygghet i huset er viktig for Lindborg..

– Det er utrolig viktig å trives der man bor, og for meg er det estetiske viktig. Jeg ønsket å skape en ro og trygghet for meg og min familie i huset. Det er også derfor det ikke er noen sterke farger her, fordi jeg synes det bidrar til å skape en ro.

Foto:

Felles prosjekter

Huset har to store terrasser og en liten hage. For å utnytte hagen bestemte Lindborg og mannen seg for å lage en hagestue.

– Jeg synes det er morsomt å ha prosjekter sammen, spesielt når begge synes det endelige resultatet blir bra. Det tar gjerne litt lengre tid å gjøre ting selv, men det er veldig tilfredsstillende, sier Lindborg.

Foto:

Foto:

– Før sto det en gammel dukkestue der, og det var en del av hagen vi sjelden brukte. Hagestuen ble vårt koronaprosjekt, og i sommer satt vi i hagestuen og drakk morgenkaffe. Det er der solen kommer først.

Lindborg forteller at hun trives godt i nærområdet.

– Før vi flyttet til Bekkelaget bodde vi noen år i sentrum. I sentrum satt jeg pris på det avslappede miljøet, og folkene som bodde i nærheten. Da vi flyttet til Bekkelaget fant jeg igjen mange av de samme folkene. De hadde også flyttet ut hit, sier hun.

– Jeg synes det er et utrolig fint lyst her oppe. Området er så fredelig og rolig, selv om det bare er en kort vei inn til sentrum.


Artikkeltags

Kommentarer til denne saken