SKI: Fredag formiddag var det duket for gjennomgang av Skirevyen på Ski videregående Skole. Revyen som har blitt arrangert i en årrekke, har høstet gode tilbakemeldinger. Nå er det ny tematikk, og nye tenåringer som har ansvaret.

– Det er vanvittig gøy, sier skuespillerne i kor.


Imponerende

De pustet og peste etter å ha gjennomført første del av forestillingen. 25 minutters pause og prat med Østlandets Blad sto deretter på menyen.

– Dette er jo idrett, sier en tungpustet Kasper Alexander Borge

Skuespillerne har holdt på siden september med knallhard øving og planlegging. Sangtimer, improvisasjonsøving og dans har stått på menyen. Snart skal det ferdige produktet presenteres.

– De siste øvingene nå er for finpuss, og klarere hva slags tematikk som blir tatt opp. Fordi det er mye vi er igjennom, forteller Molly Fischer-Jones.

Alt ifra politikk, til klimaendringer og oss nordmenn, er blant tingene som presenteres gjennom sang, humor, dans og musikk.

Bak Skirevyen ligger det utallige timer med terping og arbeid i kulissene. Planlegging, manus, lyd og lys, rekvisitter og alt som vil vises, er det elever ved Ski Videregående skole som står bak. Teamet er på totalt 80 personer, hvor alt er frivillig arbeid.

Lagt ned utallige timer

Bak hvert prosjekt er det personer som må lede det hele. Der møter vi Fredrik Bjørhei og Torhild Aakra Indahl.

Planleggingen har gått greit, men det har vært veldig mye å tenke på, åpner Bjørhei.

Begge har stilt seg spørsmålet om de ville være revysjefer, ettersom ansvaret for en slik produksjon er stor. Deretter startet prosessen med å finne instruktører, gjøre intervjuer og se igjennom erfaringssekken til folk.

– Deretter måtte vi finne hvem som skulle ha ansvar for de forskjellige gruppene, sier han.

PR, ansvar for mat og mer må være på plass.

Indahl forteller.

– Det er ikke bare de på scenen man får se. Kostymeteamet står bak, og har ansvaret for hver sin skuespiller. PR-teamet skaper blest rundt revyen, sier hun.

Revysjefene er svært takknemlige for at elevene bruker vinterferien sin på Skirevyen. Enkelte har lagt ned opptil 12 timer hver dag.

–Hva slags temaer blir tatt opp?

– Revyen tar for seg nordmenn sine holdninger til samfunnet i dag. Vi prøver å blande inn aktuelle nyhetssaker og tillegg til å ha litt klassisk humor.

Indahl og Bjørhei går begge på musikklinjen på Ski Videregående skole.

– Musikken er veldig viktig for oss, og vi er opptatte av hvordan det kan løfte forestillingen.


Viralt på TikTok

For å nå ut til flest mulige, er Revysjefene avhengige av et dyktig PR-team. Elise Branden, Malene Mahle og Ida Helstad er tre fra teamet som har stått på.

– Vi har veldig troen. Nå er det bare siste tingene som skal finpusses før premièren, forteller Malene Mahle.

Viktig møtepunkt

Jentene er enige i at Revyen har blitt en veldig flott møtepunkt for skolen. Alle har vært velkomne, uansett klassetrinn eller studieretning.

Billedtakning, brosjyrer og flyers er noen av oppgavene til jentene. I tillegg finnes de på sosiale medier, hvor de blant annet ble svært populære på appen TikTok.

– Vi hadde en TikTok-bruker som hadde rundt 40.000 følgere, forteller Ida Helstad.

– Det er veldig mange fra USA som fikk vite om, så vi gikk jo faktisk litt viralt, legger Elise Branden til.

Dessverre for PR-teamet og Skirevyen, så ble kontoen tatt ned. Men på Instagram og Facebook ligger det informasjon om forestillingen.

Jentene avslutter med en oppfordring til folket i området.

– Kom hvis du vil få en morsom opplevelse, og får å se hva tenåringene gjør om dagen. I tillegg kan det være et fint innblikk av hva vi gjør på musikk, dans- og drama linjen på Ski Videregående skole.

Revyen «MED BUKSA PÅ KNÆRNE» har premiere 27. februar. Mer info ligger på Skirevyen sin facebook-side.