Gå til sidens hovedinnhold

Siste fra meteorologisk: – Det beste været kommer siste halvdel av vinterferien

Artikkelen er over 2 år gammel

Klar for vinterferie? Værgudene spiller ikke helt på lag første halvdel av vinterferien, men skal vi tro Meteorologisk institutt er det håp om pent vær mot slutten av ferien.

Østlandet: Vinterferien sparkes i gang denne helgen. Skal vi tro Meteorologisk institutt er det siste del av vinterferieuka det blir best vær.

– Første del av ferien ventes det variabelt skydekke med innslag av sol. Det vil være tåke enkelte steder. Temperaturene vil ligge på rundt fire/fem varmegrader, det blir også mildt om natten. Siste del av søndagen og tidlig mandag vil det komme lett fuktig vær med noe yr og regn. Søndag og mandag blir nok dagene med dårligst vær på Østlandet, sier Martin Granerød ved Meteorologisk institutt til Amta.

Les også

UP-sjefen om vinterferieutfarten: – Ikke bli overrasket om dere ser oss på noen sideveier

 

Så kommer penværet

Men siste halvdel av ferien skjer det en endring på værfronten.

– Det bygger seg opp et høytrykk over Sør-Norge som vil gi sol og pent vær. Da vil de fleste også slippe unna tåka . Temperaturene vil ligge på rundt 0 grader på dagtid og opp mot fem/seks minusgrader om natten. Det ser ut til at det blir denne perioden vi får det peneste været denne vinterferien, sier Granerød.

Noen skal sikkert reise til fjells i ferien, og været der vil ifølge meteorologen ligne det vi får her hjemme.

– Hvordan ser været ut ved de populære vinterferie-stedene?

– Det blir noe av det samme været som nevnt, og man vil også på fjellet oppleve best vær mot slutten av vinterferieuka. Variabelt skydekke i starten av ferien og penere vær mot slutten, sier Granerød til Amta.

Råd til bilistene

Fredag ettermiddag sendte Vegtrafikksentralen ut noen råd til de som skal ut på veiene i vinterferien.

- Sjekk vær-og føremeldinger, og planlegg turen. Kjør etter forholdene og hold køen. Pakk sikkert. Sørg for at bilen er i god teknisk stand. Stopp og sov hvis du blir trøtt. Husk bilbelte. God ferie og god tur, lyder meldingen fra Vegtrafikksentralen.

Kommentarer til denne saken