I mange år har vi etterlyst det – et levende uteliv i Ski. Vel, nå kommer det, for alvor. Og også på Kolbotn er det spennende saker på gang. På Greverud begynner det å bli skikkelig trivelig på det nye spisestedet der.

Flere restauranter, som burgerbar og indisk i ny drakt er på vei i Ski, for å nevne noe, og i dag bringer ØB nyheten om det nye prosjektet til No4. Som det skrives i artikkelen, det er ikke småtterier som Hans Christian og Cathrin med samarbeidspartnere driver og sysler med om dagen.

Inne på senteret har vi fått en ny sushirestaurant, og nederst i Jernbaneveien har det poppet opp en ny kebabsjappe.

Du kan lese mer om dette her:

Et nattklubb-tilbud er det lenge siden det har vært her i Ski. Sist ut var vel East Point, tror jeg. Jeg hadde ikke fløtta hit da Karjolen var på sitt største og har ingen forhold til det, men det er det mange som har. Jeg husker så vidt La Paz pub på Sofiemyr, før det ble til Rema 1000-lokale. Jeg har bare hørt gjeteord om Pålle, Starlight og Show Town. Det var en morsom tid for de som likte å være nattekonger og nattedronninger, tror jeg, og det er nok mange som har minner om dette stedet og flere andre steder i stasjonsbyen.

Du kan for øvrig lese mer om East Point og flere andre, gamle utesteder ved å følge denne lenka:

Bildeserie

Uteliv i «gamle dager» - sjekk vår bildeserie fra utestedene den gang da

Nå er det to ting som gjelder. Det viktigste ansvaret ligger hos oss som bor i Nordre Follo. Vi må bruke utestedene våre. Enten det er i Ski eller på Kolbotn. På Kolbotn skal det jo snart åpnes en vinbar som ser ganske spennende ut, som vil utfylle utelivstilbudet på «Kølabånn», sammen med Kullebunden spiseri, China House og O'Learys. Hva gjelder Ski, så er jo allerede No. 4 og Gulating godt i gang med å trekke tørste og sultne gjester til Jernbanegata, sammen med Bergmanns. Det begynner etter hvert å bli en del vannhull og restauranter å velge mellom i begge byene våre.

Jeg synes det er grisekult at HC og Cathrin, Morgan og Mindaugas sammen med sine øvrige partnere satser så friskt, og det er kjempe-eksotisk at vi nå får en vinbar og pizzeria på Kolbotn, som Jostein og Anders skal lage. Koselig er det også med satsingen på kafeen på Greverud. Jeg er så spent på den nye burgerbaren i Ski også. Ja, det er ljos i glasa, og liv bak baren. Rai Rai!

Hvis vi vil.

Tradisjon tro, er det kanskje mange som blir sittende og tenke: «Ja, dit skal jeg dra en gang», og så ble det aldri noe av det. Uten sammenligning for øvrig, men da klassiske Garage stengte dørene for godt i Bergen, var det mange nostalgikere i kommentarfeltene som klaget over at det var slutt på konserter i den svette kjelleren i Bergen by. Stedet forsvant, rett og slett fordi det ikke ble brukt nok. Jeg husker ikke nå i forbifarten hvem som skrev det, men noen skrev «Ja, men når var du der sist?».


Gi de nye tilbudene i det minste en sjanse. Kom deg ut av godstolen en gang i blant. Der er folk som vil skape liv og røre i byene våre nå, og de fortjener at vi stikker innom fra tid til annen. Og at vi kanskje fordeler oss litt på stedene fra besøk til besøk.

Det neste man må sørge for, er det politikerne som kan fikse, og det er forutsigbarhet for drift i form av skjenketider. Nå er ikke jeg den som verken vanker på nattklubber eller holder ut særlig lenger enn til åttetida en lørdag kveld før jeg tar toget hjem de få gangene i året jeg er på «byen», men det er visse utfordringer for utestedene med tanke på alkoholserveringen, spesielt med tanke på serveringen på uteområdene.

I forbindelse med samkjøring av skjenkereglene, hvor Ski før hadde, ifølge bransjen, gode skjenkeregler, var gamle Oppegård kommune mer restriktiv. Etter normeringen, sitter utestedene igjen i Ski med skjegget i halvliter'n.

Jeg er på ingen måte tilhenger av at det skal være fri flyt av skjenking, for det tror jeg ikke fører noe godt med seg, og det er kanskje ikke alle steder det egner seg å skjenke til klokka 03 blant annet på grunn av støy for naboer. Men på de stedene hvor det er naturlig, kan det kanskje tenkes at det nå er på tide å se på om en differansering ut fra beliggenhet kan være noe for politikerne å ta tak i.

Det handler om inntektsgrunnlaget, og det handler om arbeidsplasser. Det handler om kultur, og det handler om kulinariske opplevelser. Nå får vi mange nye restauranttilbud på rad og rekke. Det er imponerende av bransjen at de igjen tør å satse etter flere år med pandemi-elendighet. Da skylder vi i Ski og vi på Kolbotn utestedene å både svi av litt kroner der, heie dem på vei opp, og ikke minst bidra til forutsigbarhet og et godt inntektsgrunnlag.

ØB vil skrive mer om dette de neste dagene. Ta gjerne del i debatten.

Disse tilbudene tror jeg ikke er de siste som kommer til å dukke opp. Med økt befolkning og stadig tilflytting og fortetting, tror jeg spisestedene vil dukke opp på rad og rekke igjen. Vi kan sitte og minnes Karjolen, Pålle, Starlight, East Point og de gamle stedene. Vel, nå får du noe lignende – i 2023/2024-drakt.

Det vil aldri bli det samme som i «gode, gamle dager», og til og med musikken er forandra. Kanskje også speilbildet ditt, men det kan bli kult.

Bruk dem! All ære til de som bringer nytt liv for magan i nærmiljøene våre.

Dette gir en stadig mindre grunn til å ta Folloba..... vent litt.... Østfoldbanen til Oslo for å ta deg en halvliter eller et bedre måltid.