HOBØL: Klokken 07:39 torsdag morgen meldte Vegtrafikksentralen øst at det hadde vært en trafikkulykke på Fv120 i Hobøl. Nødetatene rykket ut, og det var redusert fremkommelighet på stedet.

Også Øst 110-sentral meldte at brannmannskaper fra Indre Østfold hadde rykket ut på ulykken på Elvestadveien.

Ifølge Politiet i Øst er det snakk om en ulykke mellom en buss og en bil. Føreren av bilen ble sjekket av helse og er kjørt til sykehuset på Kalnes. Ifølge Politiet i Øst er en person lettere skadet. Politiet oppretter sak.

Klokken 08:17 var veien åpen for trafikk.

Kom fra gamle E18

Smaalenenes Avis skriver at det var en Tesla som kom kjørende i retning fra Shell-stasjonen på Elvestad og ut på fylkesvei 120 ved 07:20-tiden. Stasjonen ligger langs gamle E18.

Der smalt bilen inn i en buss som kom kjørende fra Ringvoll. Det er 40-sone på Fv120 forbi krysset.

Leif Høyland ved 110-sentralen opplyste tidlig til avisen at det dreide seg om en kollisjon mellom buss og bil.

Rutinesjekk

Ifølge politiet på stedet, kan det være snakk om at personbilen har brutt vikeplikten. Sjåføren framsto ikke som alvorlig skadet, men ble sendt til sykehuset på Kalnes for en rutinesjekk.

Etter ulykken ble bussen kjørt inn på en lomme. Personbilen ble fraktet vekk av en bergingsbil. Politiet dirigerte trafikken på stedet under bergingen.

I bussen satt to ungdommer som ble fraktet videre med en annen buss til Knapstad barne- og ungdomsskole.

Alle nødetater var på stedet.

Ikke kjørbar

Vivian Jensen, avdelingsleder i Vy avdeling Mysen, sier det er snakk om større materielle skader på bussen også. Den er ikke kjørbar.

– Heldigvis ble det ingen personskader. Jeg har snakket med sjåføren som klarer seg helt fint. Bussen hadde lav hastighet da ulykken skjedde, opplyser hun til Smaalenenes Avis.

– Var dette en ordinær rutebuss – eller en skolebuss?

– Ja, dette var en skolebuss. De to elevene ble hentet av en av de andre bussene som var i området, opplyser hun.