NORDRE FOLLO: Vi har gitt noen smakebiter i spaltene våre de siste dagene. Nå har vi prøvd etter beste evne å samle begivenhetene og gi deg som leser en samlet oversikt over hva som skjer.

Publikum i tusenvis

På Bøndenes Hus i Ski blir det folkevandring. Arrangørene venter et sted mellom 4.000 og 5.000 gjester. Det braker løs med bygdepub allerede på fredagskvelden, før det er tettpakket program lørdag og søndag.

– Det var nytt i fjor at vi har både lørdag og søndag. Jeg tror det blir veldig bra i år. Vi har nesten dobbelt så mange utstillere i år i forhold til i fjor. Det er rundt 50 utstillere, så da blir det fullt på grusplassen, sier Marianne Johansen Myrbraaten i styret for Bøndenes Hus.

Bli bedre kjent

Oppegård IL tørker støv av en kjær tradisjon på lørdag. For første gang siden slutten av 90-tallet blir det stor familiedag i bygda.

– Vi har mange innflyttere som kanskje ikke er kjent med verken idrettslaget, korpset eller speideren. Vi hermer litt etter Langhus, sier daglig leder Hege Frøyna i Oppegård IL.

I nabobygda har Festdag for Langhus blitt en godt besøkt familiefestdag to år på rad. De gule og svarte håper på samme resultat. Her kan man treffe gode venner og naboer og bli bedre kjent.

Det blir flere forskjellige konkurranser, turløype, korpskonsert, hinderløype, golf, skuddradar, rulleski, lykkehjul, servering og kiosk.

Lopper i lange baner

Både Ås arbeidskirke, grendehuset Liahøi i Nordby, Sofiemyr skolekorps og grendehuset Solheim på Svartskog har loppemarkeder i helgen.

Loppemarkedet i Ås arbeidskirke har 50 års tradisjoner og foregår fredag og lørdag. På Liahøi er det loppis både fredag, lørdag og søndag.

Sofiemyr skolekorps har både lørdag og søndag, mens loppemarkedet på Svartskog bare foregår på søndag.

Er det flere arrangementer du vet om, som vi ikke har fått med oss i oversikten, er det bare å si fra, så skal vi oppdatere saken.

Kos deg med hyggelige arrangementer i nærområdet i helgen!